algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 7.61°
15°

Els dissenys d'Stefano Poda triomfen a l'«Aida» de Sabadell

Els innovadors dissenys d'Stefano Poda per la representació de l'òpera Aida de Verdi triomfen en el teatre La Faràndula de Sabadell, que va obrir la temporada d'òpera a Catalunya. Els colors negre, vermell i blanc com a símbols del poder polític, el religiós i el de la llum dominaran l'escenari amb la qual cosa aportaran originalitat. El director d'escena, escenògraf i dissenyador de vestuari, Stefano Poda, ja causà sorpresa a Palma el passat mes de maig amb l'escenificació al Teatre Principal de Falstaff de Verdi que en aquesta ocasió va jugar amb els colors vermell i blau que simbolitzaven dos mons, l'humanístic i el protoindustrial. Era una aposta arriscada, ja que és una de les òperes menys representades de Verdi, de fet a Palma no s'havia mai estrenada, però que va tenir una gran acollida.

Poda va explicar que li sobrava tot de l'Aida tradicional i per això havia creat un mite perquè «Aida es mereix ser més universal». Es faran quatre representacions a Sabadell i després es traslladarà a Girona, Sant Cugat i Reus i en el mes de gener s'escenificarà en el Teatre Villamarta de Jerez i probablement serà duita a escenaris sud-americans com Montevideo o Brasil.

Es tractarà d'una Aida intimista i simbòlica però que fuig del folklorisme. El paper d'Aida està interpretat per la catalana Judith Borrós, Antonio Lotti, Sylvia Corbacho, Vicente Sardinero, Josep Pieres, Àngel Rodríguez i Miki Mori.

Stefano Poda ja va treballar l'any passat per l'associació operística de Sabadell en la representació d'Ana Bolena que va ser traslladada l'agost a Montevideo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.