cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Nova oferta de cinema en català en el Rívoli amb «L'arbre de les cireres»

La pel·lícula de Marc Recha, que s'estrena demà, va ser premiada en els festivals de Sitges i de Locarno

La Sala Rívoli de Palma continua apostant pel cinema en català. Si aquests dies es pot veure El Far, de Manuel Balaguer, l'oferta es completarà a partir de demà amb una de les pel·lícules més interessants de la temporada: L'arbre de les cireres. És el segon treball del seu jove realitzador, Marc Recha (28 anys). La pel·lícula ha estat guardonada en els festivals de Locarno i de Sitges.

Marc Recha, que ahir presentà la versió en castellà del film a Madrid, assenyalà que els tretze personatges que protagonitzen L'arbre de les cireres varen néixer a l'ombra del característic paisatge d'una vall situada al sud de València, on va passar una temporada i arribà a la conclusió que n'havia de fer una pel·lícula. Amb aquesta clara intenció, Recha començà a rodar «com si fos un escriptor que caminàs amunt i avall per aquest paisatge, com si fes apunts del natural, un quadern de notes, com si passàs un mirall pel camí». Des d'aquesta especial òptica, L'arbre de les cireres narra la història d'un nin semiabandonat que construeix un món a la seva mida; la d'un lladre que viu dissimulant la seva condició; la d'un metge que decideix jubilar-se anticipadament per raons que només ell sap; la del seu substitut, que arriba a la vall fugint d'una vida frustrada; la d'una jove per a la qual l'aprenentatge de l'amor esdevé una assignatura difícil; i la d'una dona que veu com el seu amor per un home s'esvaeix de sobte.

Pere Ponce, Diana Palazón, Jordi Dauder, Isabel Rocatti i Rosana Pastor són, entre altres, els actors encarregats de donar vida a uns personatges als quals Recha s'acosta «amb certa distància, pudor i timidesa, de manera honesta, gens artificial, per aconseguir imatges justes». A més, el realitzador reconegué que a L'arbre de les cireres esbossa determinats moments de la vida dels tretze personatges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.