nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Més de 1.600 milions en imposts es pagaren amb obres d'art

Obres i objectes artístics de Picasso, Goya, Sorolla i Berruguete, entre d'altres, varen ser oferts a l'Estat en pagament de deute tributari durant 1997 per valor total superior als 1.675 milions de pessetes. La Femme Accoudé i Figures a la vora del mar, de Pablo Picasso, així com la popular Verge de les Batalles, d'autor desconegut, varen ser les peces més valorades. Les dues primeres, la destinació de les quals és el Museu Nacional d'Art Reina Sofia, varen superar els 500 milions de pessetes i la darrera, corresponent a l'exercici del 98 i destinada al Prado, els 333 milions. El Vol de Bruixes, de Francisco de Goya, valorat en 275 milions de pessetes i destinat al Museu del Prado, va servir al seu propietari per abonar el seu deute de l'Impost de Societats de 1996.

El mateix cas va ser el de l'obra La pietat, de Pedro Berruguete, valorada en 115 milions i destinada al Museu Nacional d'Escultura.
Retrats de Don Tomás Allende i Sra. de Joaquín Sorolla, es va oferir per abonar l'IRPF de 1996. Va ser valorat en 70 milions i destinat al Museu Sorolla. La Crucifixió, d'Esteban Murillo, també va ser donada a l'Estat en paga de l'Impost de Societats 1997. Valorada en més de 98 milions de pessetes, la seva destinació és el Museu del Prado. Altres obres que han passat a la col·lecció estatal són Santiago Peregrí, de Juan de Flandes (més de 36'5 milions de pessetes); una arqueta del segle XVII i una còmoda del XVIII (20 milions); 122 caixes de documentació corresponents al Comtat de Peñaranda de Bracamonte i al Marquesat de Fromista (més de 19 milions) i un tapís de Brussel·les del segle XV (més de 16 milions).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.