algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La Fundació Miró du a Roma l'etapa més transgressora de creació de l'artista

La Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca ha organitzat una exposició amb setanta-tres obres de la darrera etapa de creació de l'artista català, la que va viure a Palma, que s'exhibirà al museu del Risorgimento-Palazzo del Vittoriano de Roma entre el 5 de novembre i el 21 de febrer de l'any que ve.

Joan Miró. La trasgressione reunirà 32 pintures de gran format, 40 peces d'obra gràfica inèdita i el dibuix preparatori, de mida natural, del Mural del sol, segons informà ahir la Fundació Miró de Mallorca, el director de la qual, Aurelio Torrente, és el comissari de la mostra. Les obres procedeixen de les tres col·leccions més riques d'aquesta darrera etapa de Miró: la mateixa Fundació de Mallorca, la Successió Miró i el Centre d'Art Museu Reina Sofia.

Amb aquesta mostra centrada en els anys setanta, la primera d'aquesta magnitud, Roma descobrirà l'època mallorquina de Joan Miró, la més radical i moderna de l'artista, d'acord amb la mateixa font.

En aquestes obres, el creador català va portar fins al límit «l'assassinat de la pintura», un lema encunyat pel mateix Miró a la dècada dels trenta que expressava la seva actitud rebel enfront de la pintura convencional.

L'exposició ha estat organitzada per la Fundació Miró de Mallorca, l'Ajuntament de Roma, la regió del Lazio i el Grup Prospectiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.