nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• Arqueologia

Paralitzen les obres a Ciutadella La batlessa de Ciutadella, Assumpta Vinent, va signar ahir l'ordre municipal que permet que les obres del nou edifici de Correus siguin paralitzades i dóna per finalitzada l'excavació arqueològica d'urgència. Amb un resultat arqueològic ben magre, les obres no ha donat els fruits prevists inicialment pels experts, que esperaven que aflorarien unes estructures de la ciutat romana de Iamona, de gran interès. Quatre setmanes de treballs dirigits per l'arqueòleg Fernando Contreras només han permès la descoberta de fragments de ceràmica romana, unes monedes d'època àrab i fonaments d'habitatges romans i àrabs. Aquest material serà sotmès a un procés de neteja i de classificació i passarà finalment a ocupar diverses vitrines del Bastió de sa Font, on hi ha el museu municipal. L. PONS.

• Literatura

Els contes, una font de memòria La col·lecció Austral, d'Espasa-Calpe, ha reunit amb el títol de Las memorias de los cuentos, les cent narracions que defineixen la cultura popular anònima, des del principi del món a les històries de les padrines, manifestà l'autor del pròleg, Luis Mateo Díez. Díez afegí que el llibre «cobreix un buit» perquè és una «guia literària de la imaginació universal, tant del mite com de l'epopeia, la llegenda o el conte» i aporta explicacions sobre les característiques de cada tipus de relat. EFE.

Gimferrer reflexiona sobre la seva vida L'escriptor i acadèmic de la llengua Pere Gimferrer reflexiona sobre alguns aspectes de la seva vida en la seva darrera obra, L'agent provocador, un llibre els tres primers capítols del qual escrigué el 1979 i als quals n'ha afegit recentment quatre més, encara que ha procurat no contar res de les seves vivències posteriors a aquell any. Gimferrer digué durant la presentació de la seva obra, editada en català per Edicions 62 i en castellà per Península, que la recuperació dels capítols escrits fa vint anys «m'ha portat a una obra d'estructura atípica i el·líptica perquè he cercat un estil no molt diferent d'aquell amb què vaig començar el llibre». EFE.

• Obituari

Mor el dibuixant i publicitari Enric Sió El dibuixant, il·lustrador i publicitari badaloní Enric Sió, de 56 anys, morí ahir en un hospital de Barcelona dies després de patir un vessament cerebral, segons confirmà la seva vídua, la periodista Carme Amorós. Darrerament, Sió era col·laborador habitual dels diaris Avui i El Periódico. El cos de Sió es traslladarà al tanatori de les Corts i posteriorment serà incinerat. Enric Sió i Guardiola va treballar per a l'Editorial Bruguera i a diversos còmics d'altres empreses editorials. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.