algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Breus

• Literatura

De conductor a escriptor Entre Brixton i Picadilly Circus, Magnus Mills, conductor de l'autobús londinenc 137, pensa en el seu pròxim llibre: el primer va ser designat candidat al premi Booker, la més alta distinció literària britànica, que s'atorgà ahir vespre. The restraint of beasts és una obra sòbria que narra l'itinerari d'un grup de constructors de setges a la campanya britànica, que beuen, parlen als pubs, i fins i tot poden arribar a matar, gairebé per accident. AFP.

Freixas publica «Entre amigas» La gamma de sentiments «contradictoris i de vegades intensíssims» "adoració, rivalitat, submissió, rancúnia, gratitud, complicitat, aprenentatge" que en deim amistat, és l'eix central d'Entre amigas, la darrera novel·la de Laura Freixas. És una història d'amor i d'amistat, que narra el reencontre, després de catorze anys sense veure's, entre dues amigues, Eli i Tina, reunió que ressuscita el passat compartit, treu a la llum més d'un secret i passa revista a l'edat adulta, la vocació artística, la militància, la mediocritat, l'amor, la maternitat, les relacions amb els pares... EFE.

Subirana i la cultura minoritària L'escriptor i poeta Jaume Subirana, que acaba de publicar el llibre Per a què serveix un escriptor?, considera que la cultura literària d'expressió catalana «encara té un paper molt minoritari». Subirana aferma la seva afirmació en el contingut dels articles que recull al llibre que va presentar ahir a Barcelona, en un dels quals critica l'«escàs eco» que va tenir la mort del poeta mallorquí Blai Bonet. EFE.

• Fotografia

Medalla d'or per a Gabriel Cualladó El fotògraf Gabriel Cualladó rebé ahir la medalla d'Or del Cercle de Belles Arts, en el decurs d'un acte que se celebrà en aquesta institució a primera hora de l'horabaixa d'ahir. Cualladó pertany al grup de fotògrafs que començà la renovació fotogràfica de postguerra a Madrid i juntament amb d'altres importants professionals, participà en la creació de l'efímer grup La palangana el 1957. EPR.

• Exposició

Art abstracte inèdit a Espanya El Centre Cultural de la Fundació la Caixa a Granollers acull des d'avui una exposició que mostra per primera vegada a Espanya una selecció de 50 obres d'art abstracte de la col·lecció de l'Stedelijk Museum d'Amsterdam, entre les quals es troben peces de Picasso, Braque i Malevich. La mostra, titulada Càlida Geometria, permet constatar a través d'aquestes 50 obres, que pertanyen a una trentena d'artistes, l'evolució de l'art abstracte, un dels principals moviments artístics d'avantguarda d'aquest segle. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.