nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

El 1997 hi hagué 2.000 morts per accidents domèstics

Un 5% de la població i un 12% de les llars se'n veuen afectats

El 1997 es varen produir cada hora 200 accidents domèstics, que varen provocar 2.000 morts en tot l'any, segons l'estudi anual sobre accidents domèstics i de temps de lleure, del qual s'exclouen els accidents laborals i de trànsit, que va fer públic avui el sotssecretari del Ministeri de Sanitat i Consum, Enrique Castellón. El total de successos d'aquest tipus produïts l'any passat va ser d'1.910.000, un 1'3 per cent menys que l'anterior any, la qual cosa significa que un 5 per cent de la població i un 12 per cent de les llars es veuen afectats pels accidents domèstics i de temps de lleure.

Aquest estudi, que oficialment es denomina Sistema Comunitari d'Informació i Accidents Domèstics i de les Activitats de Lleure (EHLASS), es realitza anualment en 15 països de la Unió Europea, encara que no en tots se segueix la mateixa metodologia.

En l'àmbit comunitari, segons va explicar Castellón, ocorren cada any més de 20 milions de sinistres dels catalogats a l'EHLASS, que provoquen més de dos milions d'hospitalitzats i al voltant de 83.000 morts. S'estima també que els costos comunitaris ocasionats per aquests accidents assoleixen en la Unió Europea els 651.000 milions de pessetes si es consideren únicament les despeses d'hospitalització, quantitat que sumada als costos socials per baixa laboral ascendeix a prop de quatre bilions de pessetes. A Espanya, el 6'7 per cent dels accidentats són població activa i han perdut alguna jornada laboral com a conseqüència d'un sinistre domèstic o produït durant les hores de lleure. Així mateix, el 23'6 per cent de la població en edat escolar perd jornades de classe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.