nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• Polèmica

Intrusisme L'editorial catalana Casals S.A. acusa la Generalitat d'«intrusisme i dirigisme cultural» per donar als centres d'ensenyament no universitari orientacions literàries a través de la iniciativa Itineraris de Lectura. Segons l'editorial, el Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha proposat un grup de dotze autors per complementar l'ensenyança literària. EPR.

• Infraestructura

Biblioteca de Sallent La biblioteca de Sallent (Barcelona) es va inaugurar ahir en el decurs d'un acte presidit pel batle d'aquesta població, Jordi Moltó, i el diputat de Cooperació de la Diputació de Barcelona, Jordi Labòria. EPR.

• Història

Pau de Westfalia Amb motiu de les celebracions del 350è aniversari de la Pau de Westfalia, el Ministeri d'Educació i Cultura ha organitzat a Holanda l'exposició Esplendor de España 1598-1648. De Cervantes a Velázquez, que s'inaugurarà el 19 de novembre. EFE.

• Literatura

Zambrano Experts de nou països es reuniran a Vélez-Màlaga entre el 2 i el 5 de novembre per analitzar la vida i obra de la pensadora María Zambrano, la qual cosa convertirà la localitat natal de la filòsofa en «la capital de la cultura europea», segons els organitzadors del Congrés. EFE.

Leguineche L'escriptor Manu Leguineche s'apropa en el seu darrer llibre Yo pondré la guerra, al naixement del periodisme modern que es fraguà amb motiu de la guerra de Cuba, sobretot el que exerciren personatges com Hearst i Pulitzer. EFE.

Ciudad de Badajoz L'obra Un trozo de jardín de Salvador Carpal, un llicenciat en filosofia romànica natural d'Úbeda (Jaén) i resident a Sevilla, és la guanyadora del II Premi de Novel·la Ciudad de Badajoz, dotat amb quatre milions de pessetes i al qual optava sota el pseudònim de Casta Cabeza. EFE.

Gala i la Bíblia Antonio Gala explica el que per a ell significa El cantar de los cantares en el pròleg de la nova col·lecció La Biblia. El libro de los libros que acaba de publicar Planeta a les seves Ediciones de Bolsillo. DdB.

• Reconeixement

Torrente Ballester La Diputació Provincial de la Corunya distingirà l'escriptor del Ferrol Gonzalo Torrente Ballester amb el guardó de fill predilecte de la província. EPR.

• Art

Tàpies i Barceló El Centre Permanent d'Exposicions del monestir de Santo Domingo de Silos, a la província de Burgos, s'inaugurarà amb una exposició d'Antoni Tàpies i una altra de Miquel Barceló, confirmaren ahir fonts de l'abadia benedictina i de la Cambra de Comerç burgalesa. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.