algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Un 53% de la població espanyola pesa més del que és correcte

Més de la meitat de la població espanyola, un 53%, té més pes de l'adient, assenyalaren ahir les societats espanyoles per l'Estudi de l'Obesitat i d'Endocrinologia i Nutrició. Ambdues societats presentaren una enquesta sobre l'obesitat, que posa de relleu que «la població té un bon coneixement general sobre l'obesitat com una malaltia».

Quant a això, indicaren que més de la meitat dels enquestats així ho perceben (53%), mentre que només un 13% ho considera un problema estètic, i per un 25% és ambdues qüestions.

El president de la Societat per l'estudi de l'obesitat (Seedo), Màrius Foz, i el secretari de la Societat d'Endocrinologia i Nutrició, Basilio Moreno, manifestaren que «existeix una clara consciència «que certes malalties cardíaques, colesterol, hipertensió o diabetis estan relacionades amb l'excés de pes».

També és conegut per més de la tercera part de la població (38%) que l'obesitat que afecta la panxa presenta major factor de risc cardiovascular que la que se situa a malucs i anques, que és més estètica.

De l'enquesta també es desprèn que la dona grassa està més mal vista que l'home gras o així ho considerararen el 70% dels consultats, i que l'obesitat discrimina a la feina, especialment les dones.

A més d'afectar les relacions laborals, també influeix en l'àmbit personal i respecte d'això, una majoria dels espanyols estableix una estreta relació entre l'obesitat i l'estat d'ànim que també és major en el cas de les dones (70%).

Un 63 per cent tampoc no està d'acord que els obesos siguin més alegres. L'especialista Basilio Moreno diu que «s'ha de canviar el xip de l'obès feliç», perquè l'obesitat és una malaltia crònica i requereix un tractament crònic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.