algo de nubes
  • Màx: 17.08°
  • Mín: 7.61°
16°

Breus

• Literatura

Nieves Muñiz, a Sa Nostra Ahir, la catedràtica Nieves Muñiz va pronunciar una conferència sobre la figura de Giacomo Leopardi, de qui se celebra enguany el centenari. La intervenció de Muñiz s'emmarca en el VIII curs de Literatura Universal. La catedràtica de Filologia Italiana a la Universitat de Barcelona ha traduït La novela histórica italiana i Cantos, de Leopardi.

Oristell narra l'addicció al sexe L'addicció al sexe, com a perversió de la imaginació o com a solució a la solitud, és el tema central d'Entre las piernas, la primera novel·la del guionista Joaquín Oristrell, un autor que pensa que «tota la humanitat està sexualitzada». En la novel·la, conta les experiències d'un guionista de cinema que, en la teràpia per a addictes al sexe, coneix una dona. EFE.

Premi Camilo José Cela Un autor poc conegut, Adolfo Martínez-Flórez Pérez, ha estat el guanyador del IX Premi Literari Camilo José Cela, segons l'acta que es va fer pública ahir. El títol de la narració premiada és Sñiiik i va ser seleccionada entre un total de 32 originals presentats a aquest concurs patrocinat per l'ajuntament de la vila nadiua del premi Nobel. EFE.

Antón Castro L'escriptor gallec Antón Castro considera que la seva nova obra, Los seres imposibles, es desenvolupa en «una esfera en la qual no se sap on és la realitat i on els somnis» i en la qual narració i poesia es fonen en un ambient aragonès que l'autor coneix bé des de fa devuit anys. Aquestes afirmacions les va fer ahir Castro en l'acte de presentació de Los seres imposibles (Destino), en el qual també participaren els escriptors Soledad Puértolas, Félix Romero i Juan Manuel de Prada, així com l'exministre de Justícia Juan Alberto Belloch. EFE.

• Exposicions

Suports/Surfaces El Centre Cultural Conde Duque de Madrid acull des d'ahir en la seva nova sola d'exposicions Galería del 98 una mostra itinerant dedicada al grup francès de l'avantguarda dels anys 70 Suports/Surfaces, que forma part de la col·lecció permanent del George Pompidou. Aquesta exposició s'acaba d'exhibir en la galeria nacional de Jeu de Paume, a París, i reuneix 58 obres d'artistes com André Pierre Arnal, Vicent Bioules, Pierre Buraglio, Louis Cane, Daniel Dezeuzey i Bernard Pagés, entre altres pintors que «cercaren la renovació en l'art en uns anys en què semblava que tot estava inventat». EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.