algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El Senat, sorprès per l'explicació de Telefònica sobre la tarifa plana

Tots els portaveus a la Comissió sobre Xarxes Informàtiques del Senat expressaren ahir la seva sorpresa després de sentir l'explicació de Telefònica per no aplicar la tarifa plana a Internet, i coincidiren que aquesta petició no pretén «navegar» més barat sinó assegurar l'accés universal a la xarxa.

Durant la seva compareixença, el director general de Telefònica, Guillermo Fernández Vidal, argumentà que la qüestió dels preus no és l'únic factor que dificulta el desenvolupament d'Internet a Espanya i, per contra, es deu també a l'«escassa penetració» dels ordinadors o que els seus continguts són «bàsicament en anglès». Va afegir que Telefònica ofereix preus «molt barats» en telefonades locals, "a través de les quals es connecten els internautes-, i va qualificar de «just» que el servei cobri en la mesura en què s'utilitza, «com ocorre amb el gas o amb el llum».

Segons Fernández Vidal, els navegants empren els mateixos recursos (la xarxa bàsica de telefonia) que les persones que mantenen una conversa telefònica, per la qual cosa la solució ha d'anar en la direcció de separar la xarxa de transport de veu de la de dades.

En aqueix sentit, va dir que el seu grup fa un gran esforç per posar a punt la tecnologia ADSL, que permetrà un ús «més eficient de l'ample de banda».

Els portaveus de la comissió acusaren Telefònica de «poca sensibilitat» vers els internautes, i ressaltaren que l'accés universal a la xarxa és un dret bàsic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.