muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Maria Carbonero inaugura al palau de la Virreina la mostra «Àfrica Viva»

L'artista torna a la Ciutat Comtal després d'onze anys sense exposar-hi amb cinquanta obres diverses

104990
Maria Carbonero. | OMEGA.

La pintora Maria Carbonero inaugurà ahir una exposició d'obres de temàtica africana al palau de la Virreina de Barcelona.
La mostra, que es podrà visitar durant quinze dies, està integrada per una quarantena de quadres, tant en suport de paper com en suport de tela, i combina l'acrílic amb el guache i l'oli.

La pintora mallorquina torna a la Ciutat Comtal després d'onze anys d'absència.
L'exposició pren el títol de la mateixa ONG que l'apadrina, Àfrica Viva.
La majoria de les obres seleccionades, com és habitual en Carbonero, són rostres o figures humanes, però també "i aquesta és una novetat que la pintora incorporà després de la seva estada a Àfrica" hi ha paisatges on els colors groc i blau són els veritables protagonistes.

Entre els assistents a la cerimònia d'inauguració hi havia l'escriptor i membre del Consell de Direcció de Diari de Balears Guillem Frontera; l'advocat, escriptor i membre del Consell de Direcció de Diari de Balears Josep Melià; el pintor Menéndez Rojas, el pintor Ramon Canet i el galerista Pep Pinya.

La pintora va assegurar que estava molt il·lusionada per la seva tornada a la Ciutat Comtal «per poder participar en aquesta causa».
Roca, comissari de la mostra, va descriure la pintora com «amiga dels seus amics, els ulls de la qual, gests i silencis, transmeten més que paraules: tota ella és art i creació».

Maria Carbonero ha estat seleccionada per la Fundació Àfrica Viva, una ONG que es presentà en societat després de dos anys de funcionament. Els beneficis obtinguts amb la venda dels quadres es destinaran a diversos projectes que Àfrica Viva té a Moçambic i a Tanzània.

La Fundació Àfrica Viva té com a objectius primordials fomentar i impulsar la investigació de problemes sanitaris que afecten els països en vies de desenvolupament; la formació de personal autòcton capaç de treballar en activitats sanitàries en el seu país; i estimular en la nostra societat l'interès, l'estudi i el coneixement de la problemàtica que viuen els països en vies de desenvolupament.

El patronat d Àfrica Viva, Fundació d'Investigació en Salut per al Desenvolupament, està integrat per destacades personalitats, com ara Federico Mayor Zaragoza, Manuel Elkin Patarroyo, Enrique Puig, David Grebler, Antonio Fumadó i Ricardo Díez Hochleitner.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.