algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Breus

• Drets d'autor

SGAE i CEDRO signen acord Eduardo Bautista, president del Consell de direcció de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i Federico Ibáñez, president del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO), varen signar ahir un conveni marc mitjançant el qual ambdues entitats es comprometen a col·laborar conjuntament en la defensa de la propietat intel·lectual d'autors i editors. En aquest document es contempla promoure la millor defensa i gestió dels drets d'autor a la comunitat iberoamericana i la creació de bases de dades relacionades amb les matèries pròpies d'ambdues entitats. Així mateix duran a terme la investigació i difusió de noves tècniques per la proteció de drets de propietat intel·lectual i la col·laboració en l'organització de monografies, cursos i seminaris que divulguen els drets gestionats pels dos organismes, juntament amb un ampli ventall d'accions que permetin una millor protecció de la propietat intel·lectual. EP.

• Museus

Rècord de visitants al Guggenheim El Museu Guggenheim de Bilbao assolí diumenge passat un total d'11.085 visitants, fet que suposa un nou rècord d'afluència des que fou inaugurat fa gairebé un any, segons informà ahir la pinacoteca. Amb motiu del pont del Pilar, un total de 27.570 persones varen assistir al museu durant el llarg cap de setmana. Aquestes xifres tan altes continuen la tònica registrada durant els mesos d'estiu, fonamentalment arran de la inauguració de l'exposició dedicada a l'art xinès. L'exposició Xina: 5.000 anys, que es clausurarà a final de mes, ha obtingut un gran èxit de públic amb xifres molt superiors a les màximes de qualsevol pinacoteca de l'Estat. EP.

Visites concertades de mil pessetes La ministra d'Educació i Cultura ha establert que les visites concertades als museus costaran mil pessetes i no podran beneficiar-se d'exempcions previstes per a aquests casos, segons una ordre publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat. L'ordre estableix que «amb objecte de permetre la visita a les exposicions temporals que es realitzen als museus de titularitat estatal adscrits al Ministeri d'Educació i Cultura i gestionats per aquest departament, es podrà establir un sistema de visita amb reserva que facultarà a l'adquirent visitar l'exposició el dia i la hora concertats sense més tràmit i espera que el derivat en el control d'entrada especial que s'habiliti a l'efecte». El preu d'aquest tipus d'entrada amb reserva serà de 1.000 pessetes. EP.

• Llibres

Nova edició d'«El dardo en la palabra» Els escriptors Francisco Ayala, Eduardo Haro Techlen i Juan Cruz varen presentar ahir l'edició popular d'El dardo en la palabra, de Fernando Lázaro Carreter, llibre del qual ja s'han venut 170.000 exemplars. Es tracta d'una obra que recull 242 articles publicats per Fernando Lázaro Carreter en distints mitjans informatius, sobre l'ús del llenguatge. EP.

La nova novel·la de Manuel Rivas L'escriptor Manuel Rivas creu que les paraules són la «invenció més meravellosa», una espècie d'analgèsic contra «el silenci, la supensió de les consciències», que calmen els «mals fantasma» de les amputacions i trenquen les fronteres entre el passat, el present i el futur. Amb aquestes paraules, Rivas, de 41 anys, ha descrit El llapis del fuster, una novel·la en què pretén conjurar el patiment de la Guerra Civil i de la postguerra. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.