algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Mallorquins irrepetibles, plegats a Consell

El periodista Miquel Vidal presentà ahir en societat el seu llibre Mallorquines irrepetibles. I ho va fer al seu poble natal, Consell, i davant molts dels personatges que surten retratats a les pàgines d'aquesta obra. A l'acte assistiren també el batle de Consell, Joan Bibiloni, i el conseller de Cultura i portaveu del Govern balear, Manuel Ferrer. I tots plegats posaren per a una fotografia de família probablement irrepetible, que reuní representants del món de l'esport, l'art, les finances i la cultura.

Haver complit els 50 anys, haver passejat el nom de Mallorca arreu del món i haver-se fet a un mateix han estat tres de les condicions imposades per Miquel Vidal a l'hora d'escollir els que, des del seu punt de vista, són els personatges més representantius de la Mallorca dels darrers anys.

Segons afirma l'autor, aquesta obra és el testimoni d'un reporter que, durant tota la seva vida, ha anat recollint informació sobre la trajectòria i èxits de molts de personatges esportius i sobre altres que en un moment o altre s'han destacat per la seva tasca social o cultural. I així passen per les pàgines del llibre campions del món de ciclisme com Guillem Timoner i Miquel Mas, números u en pesca submarina com ara Joan Gomis i Pep Amengual, o futbolistes. No hi falten tampoc músics com Els Valldemossa o Toni Frontera, ni actors amb la categoria de Simó Andreu o Xesc Fortesa. El món del periodisme hi és també representat amb personatges com Pere Serra, president del Grup Serra, i de qui Vidal afirma que «ha estat el meu mestre i el de molts altres periodistes d'aquesta Illa». Per a tots ells Miquel Vidal tingué paraules d'agraïment durant la presentació del llibre.

Mallorquines irrepetibles, editat en castellà, serà traduït ara al català amb la intenció de presentar-lo a l'Espai Mallorca, que just fa unes setmanes ha obert les portes a Barcelona sota la direcció de Sebastià Alzamora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.