nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Breus

• Literatura

Premi Nobel La temporada Nobel 1998 s'obrirà avui amb la concessió del premi de Literatura a Estocolm, on creixen les especulacions sobre els possibles premiats. Els altres premis s'anunciaran al llarg de nou dies, del 8 al 16 d'octubre. Els candidats més ferms al Nobel de Literatura són el suec Tomas Transtroemer, el belga Hugo Klaus, l'estonià Jaan Kross i la letona Vizma Belsevica. Per al de la Pau es parla dels artífexs de l'acord de pau a l'Ulster. Després del premi de Literatura, el dia 8, es coneixeran successivament els premiats en Medicina (dilluns 12), en Física i Química (dimarts 13) i Economia (dimecres 14). L'últim, el Premi Nobel de la Pau, serà anunciat el divendres 16 a Oslo. Cada un dels premis està dotat amb 7'6 milions de corones sueques (131 milions de pessetes). El lliurament oficial tindrà lloc, com cada any, el 10 de desembre, dia d'aniversari de la mort del científic suec Alfred Nobel, que va crear els premis el 1895, un any abans de morir. Per al premi de Literatura, cap especialista no corre el risc d'avançar un pronòstic, després de la sorpresa que va significar l'any passat la seva atribució al dramaturg italià Dario Fo. EPR.

Premi Planeta El XLVII Premi Planeta de novel·la es decidirà dijous que ve, 15 d'octubre, a l'hotel Princesa Sofia de Barcelona. Al guardó d'enguany opten 329 obres, més de la meitat de les quals provenen d'Espanya. Gran part dels originals procedeixen de Madrid (33), Amèrica del Sud (33), Barcelona (31) i Amèrica del Nord (16). El premi està dotat amb 50 milions de pessetes per al guanyador i 12 per al finalista. Cal destacar la incorporació al jurat de l'escriptora cubana Zoe Valdés, finalista del guardó fa dos anys amb Te di la vida entera. La resta del jurat està compost per Alberto Blecua, Martí de Riquer, José Manuel Lara Hernández, Carlos Pujol, Ricardo Fernández de la Reguera, Antonio Prieto i el secretari, Manuel Lombardero. EPR.

• Servei als ciutadans

Fundació la Caixa La Fundació la Caixa ha posat en funcionament un número de telèfon propi sobre les activitats de l'entitat en qualsevol punt d'Espanya. Amb una telefonada al 902 22 30 40, l'usuari podrà obtenir informació tots els dies de la setamana sobre les exposicions que es fan als seus centres culturals estables (Barcelona, Madrid, Palma, Granollers, Vic, Lleida, Tarragona i Girona) o de les exposicions itinerants que recorren l'Estat. EFE.

• Publicacions

Lluc Ha arribat a la redacció de Diari de Balears el darrer número de la revista Lluc. Inclou un article de Caterina Valriu sobre les dimensions històriques i llegendàries del rei en Jaume; una entrevista de Jaume March a Pere Fullana sobre la història de l'Església; un dossier sobre el centenari de la crisi del 98 articles d'Antoni Marimon, Pere Rosselló Bover i Damià Pons; Gabriel Pons descriu una sèrie de construccions funeràries del Talaiòtic II; Joan Arrom estrena secció dedicada a l'actualitat dels escenaris mallorquins; Pere Rosselló Bover ressenya les novetats aparegudes sobre Llorenç Villalonga; i Pilar Arnau reflexiona sobre algunes de les novel·les d'autor mallorquí aparegudes entre les darreries del 1997 i el 1998. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.