algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Breus

• Exposicions

Zurbarán L'exposició commemorativa del 400 aniversari del naixement de Francisco de Zurbarán reunirà, a partir de demà, en el Museu de Belles Arts de Sevilla, 91 obres d'aquest pintor, que es troben repartides per museus i institucions de tot el món. La mostra, que serà inaugurada dijous pels presidents de les comunitats autònomes d'Andalusia i Extremadura, ocuparà la totalitat de l'espai expositiu del Museu sevillà, antic convent per al qual el pintor realitzà diverses obres que ara tornen al lloc per al qual foren pensades inicialment. EFE.

Picasso Als noranta anys Pablo Picasso realitzà una sèrie de gravats eròtics, la denominada Suite 156, que es poden veure per primera vegada complets a Madrid a la sala d'exposicions de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. Tota la suite gira al voltant del nu femení i de referències artístiques a Rafael, Rembrandt, Velázquez, Courbet, Ingres, Delacroix, Manet, Degas i a ell mateix. DdB.

Assegurança de 840 milions El Ministeri d'Educació i Cultura ha assegurat en 840 milions de pessetes el quadre Conversió de Sant Pau, de Parmigianino de Kunsthistorisches de Viena per a l'exposició Felip II, un príncep del Renaixement que tindrà lloc al Museu d'El Prado entre el 13 d'octubre i el 10 de gener de 1999. En aquesta exposició es presentaran obres importants del Museu d'El Prado, al costat de les d'altres estrangers, com succeeix amb el museu esmentat de Viena, i de col·leccions particulars. EPR.

El tabac i l'art Amb una exposició sobre El tabac i l'art, patrocinada per Tabacalera, va començar ahir les seves activitats l'Associació Nacional d'Amics del Museu d'Arts Decoratives de Madrid. La mostra romandrà oberta fins al 22 de novembre. L'exposició està integrada majoritàriament per peces de la col·lecció de Tabacalera, amb obres, entre d'altres de Picasso, José Gutiérrez Cossio, Gonzalo Bilbao, Ricardo Canals, Tàpies, Equipo Crónica, Jan Gabrielsz, José Villegas, José Jiménez Aranda i Cornelis Saftleven. EPR.

Cezanne i l'avantguarda russa El Museu Puixkin de Moscú va obrir ahir l'exposició Cezanne i la pintura russa d'avantguarda. En la mostra s'exposen 50 treballs de Paul Cezanne, del qual Rússia és el país que té més quadres. També s'hi poden veure obres de 40 artistes russos de començament de segle com Kontxalovsky, Lentulov, Maixkov, Falk, Malevitx i Tatlin. AGÈNCIES.

• Literatura

Biblioteca Paulo Coelho Proa ha presentat el primer volum de la col·lecció Pablo Coelho. Es tracta de la novel·la Brida, l'argument de la qual és el següent. Brida O'Fern, una al·lota irlandesa, va fer als 21 anys el primer pas en el camí de la màgia. Fins aleshores, de la necessitat de trobar-se amb els grans misteris de l'Univers n'havia tret decepcions, equívocs i desil·lusions. Però fidel a ella a mateixa va caminar cap al seu destí fins a conèixer Wicca, que la va endinsar en els rituals mil·lenaris de la tradició de la Lluna. De mica en mica es va fer seus l'Altra Part, el Poder de les Emocions, la Força del Sexe, tot el que cal per iniciar-se en els grans misteris de les bruixes. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.