algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.71°
17°

Breus

• Literatura

Jaume Fuster Avui, a les 19 hores, tindrà lloc als jardins de la Bibiblioteca Sant Pau i Santa Creu de Barcelona un acte d'homenatge a l'escriptor Jaume Fuster. L'acte forma part de la campanya L'aventura de llegir, que organitza l'Institut de Cultura de Barcelona i compta amb la col·laboració de l'AELC. Durant aquest acte, que serà presentat pel periodista Enric Frígola, els escriptors Guillem Jordi Graells i Joaquim Carbó llegiran textos de Jaume Fuster. L'escriptora Teresa Duran explicarà un conte de l'autor. Montserrat Bayà farà una lectura en representació dels amics de l'escriptor i, finalment, l'escriptora Maria Antònia Oliver farà també una intervenció amb una lectura de diversos textos de qui fou el seu marit. DdB.

• Exposicions

Joan Miró La Banca March va inaugurar dissabte passat, a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Campanet, una mostra de litografies de Joan Miró corresponents a l'Homenatge a Joan Prats, que itinerarà per pobles de Mallorca, Menorca i Eivissa. Per a més endavant, la Banca March té prevista una altra mostra itinerant amb trenta dibuixos de Benjamín Palencia. DdB.

Lucio Fontana El Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia va inaugarar ahir la mostra de Lucio Fontana que aquest estiu s'ha pogut veure a Palma. Amb aquesta exposició es vol destacar el significat de l'obra de Fontana en l'art posterior a la Segona Guerra Mundia. La mostra se centra en el grans temes que preocuparen aquest contrevertit creador: l'home en les coordenades del temps i de l'espai, tant en termes reals com espirituals. DdB.

Josep Guinovart El pintor i escultor Josep Guinovart mostra al públic des d'ahir la seva identificació amb la guitarra i la petjada que li ha deixat el seu contacte amb els poemes de García Lorca, en una col·lecció d'obra nova integrada per una trentena de treballs sobre fusta i tela. L'artista català recull a la galeria Joan Prats de Barcelona la visió plàstica que té d'un instrument que no toca, però que el fascina i li produeix «sensacions vivencials». EFE.

Castelao Demà, a la Casa de Galícia de Madrid, s'inaugurarà una exposició que presenta 175 dibuixos de Castelao, provinents dels fons de la Col·lecció de la Fundació Caixa Galícia. Els 175 dibuixos, que foren publicats en diversos periòdics i revistes de l'època, abracen una àmplia temàtica: els costums i les modes, la peresa, la injustícia, l'atac directe a les institucions i als polítics, l'amor el caciquisme, la fam i la misèria. DdB.

El somriure del monstre La por del bosc, de la fosca o de Frankenstein són recreats a l'exposició El somriure del monstre, que s'inaugurà ahir al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, en la qual s'evoquen tant les pors reals com les originades per la ficció. El somriure del monstre pretén fer comprendre al públic que «més enllà de ser simplement vehicle de contes, tradicions o espectacles, les màscares, els ninots i les titelles prenen vida i es transformen en monstres que ens acompanyen i es manifesten de les formes més diverses en el transcurs de la nostra vida, a la nostra llar i a qualsevol racó. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.