algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Les Diabéticas Aceleradas i Cucorba s'inscriuen a l'ABET

L'associació destaca l'esforç del CIM en la planificació teatral

Cucorba S. L. i DDA Management S. L., l'empresa de les Diabéticas Aceleradas, s'han unit en l'Associació Balear d'Empreses Productores de Teatre, ABET, a Estudi Zero i Iguana Teatre, ambdues amb estatus de societat cooperativa limitada.

ABET té com a objectiu principal de la nova temporada establir una diferenciació clara entre companyies aficionades i professionals de cara a les institucions perquè es tengui en compte a l'hora de dissenyar les partides pressupostàries.

Paco Aguiló, de Cucorba, va assenyalar ahir a la presentació del nou curs que «les empreses productores tenim uns costs econòmics, que els amateurs no tenen, tot i que volem deixar clar que no es jutja la qualitat de les companyies amateurs, ni es qüestiona la seva dignitat».

A banda d'assolir la diferenciació, un altre dels objectius és tractar que les institucions donin suport a les companyies amateurs que vulguin passar a ser professionals. Com va assenyalar Carles Molinet, «les Balears estan molt retardades en aquest tema i s'haurien d'aprofitar de l'experiència de les altres comunitats per dur-ho a terme».

Pere Mestre, d'Estudi Zero, va destacar l'esforç del Consell Insular de Mallorca (CIM) en la planificació teatral, «ja que ha estat la institució que més ens ha escoltat i la primera que ha fet la separació entre professionals i amateurs». Mestre va afegir que s'intentarà millorar la tasca del CIM demanant que se separin les partides pressupostàries per a la producció.

El representant d'Estudi Zero va remarcar els «convenis de paraula en l'àmbit de col·laboració» que s'han establert amb l'Ajuntament de Palma, així com les ajudes del Govern balear per al desplaçament entre illes i fora de la Comunitat, i la subvenció del 50% del preu de les entrades per als espectacles professionals destinades al públic escolar. Respecte al Ministeri de Cultura, Mestre va subratllar el reconeixement per part d'aquest del fet insular i de comunitat amb llengua pròpia.

Pere Terrasa, de Diabéticas Aceleradas, fixà com a altres objectius per a aquesta temporada reforçar els acords amb l'Ajuntament i lluitar per una millora de les infraestructures teatrals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.