algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Vicenç Ferrer du a Palma el clam dels assedegats

Diumenge el castell de Bellver serà una festa solidària per aconseguir «Aigua per a Anantapur»

78080
Dolors Cano, responsable de la Fundació de Balears, prepara l'acte.

«El poble depèn dels productes que produeix la terra; la sequera és, doncs, l'enemic del poble». Així explica Vicenç Ferrer les conseqüències de la manca de pluja en una de les zones més pobres de l'Índia, Anantapur, on la Fundació que du el seu nom desenvolupa bona part de les activitats. A Anantapur les sequeres, i la pèrdua de collites és molt freqüent, massa. «Com a resultat, la gent ha viscut en un cercle viciós de pobresa i sofriment, i encara que hi hagi anys de collites, pateixen deutes, hipoteques, contínues malalties, manca d'educació, pèrdua de la propietat de les terres... L'augment de la gent sense terres només és un indicador de la seva incrementada vulnerabilitat. Encara que les sequeres no són l'única causa de la seva pobresa, són un factor important en la perpetuïtat de la seva pobresa i sofriment». És per tot això, per evitar aquest «cercle viciós», que la Fundació Vicenç Ferrer vol crear un fons permanent contra la sequera.

Per complir l'objectiu, que permeti sobreviure la gent i crear llocs de feina, enguany es necessiten 150 milions de pessetes. Es tracta d'una iniciativa pionera i impulsada des de la delegació de la Fundació a Balears. Diumenge, en el castell de Bellver es començaran a recaptar fons. I serà una recaptació especial. Una crida a favor de la solidaritat, però una crida festiva. Des de les onze i mitja del matí i fins ben entrat el vespre, les actuacions musicals de grups de renom animaran la jornada.

L'escenari, on actuaran entre d'altres Marina Rossell, Capel·la, Ja t'ho diré i Sopa de Cabra, estarà situat a l'aparcament de Bellver. Allà també hi haurà estands informatius i de venda de productes solidaris. Fins i tot s'oferiran camisetes amb el lema de la diada. Dolors Cano, la coordinadora de la Fundació Vicenç Ferrer a Balears, acaba aquests dies de tancar els detalls de la gran festa. «Portam tres mesos com a mínim fent-hi feina. Calculam que vindrà molta gent diumenge. Si abans, a les conferències que feia Vicenç Ferrer, ja venien 500 persones, esperam que ara, que hi ha 2.500 padrins d'infants a Balears, n'hi haurà moltes més», comenta Cano. I és que els organitzadors tenen clar que la presència del fundador de l'organització, el carismàtic Vicenç Ferrer, que ve de l'Índia a recollir el premi Príncep d'Astúries a la Concòrdia, serà un reclam infalible.

«Ha de quedar clar que l'objectiu bàsic de la festa és recaptar fons per a aquest projecte, però també permetrà que els padrins coneguin personalment Vicenç Ferrer, que farà dos parlaments durant la jornada», digué l'organitzadora. En aquest sentit, Cano destacà que gràcies a la marató televisiva dedicada a la Fundació de Tele 5, Balears passà a ser la segona comunitat autònoma en nombre d'apadrinaments de nins de l'Índia. «Després del programa es passà de 900 a 2.500 padrins». I continuen? No hi ha hagut cap baixa? «No tothom es manté», afirma.

Però tornant al fons contra la sequera, els objectius principals són que el fons asseguri un mínim d'un mes de treball per a dues persones de cada família amb la finalitat de cobrir els efectes immediats de la sequera; utilitzar-lo per pagar un mes de treball a les famílies més necessitades i crear un sistema que condueixi a l'autosuficiència i generi un sentiment de seguretat basat en una agricultura sostenible.

Tota la música, tot el dia

Són tretze. Ha costat molt de trobar-los. No ha estat fàcil. Són els artistes que participaran diumenge a la festa de Bellver. Hi seran tot el dia. A partir de les onze i mitja del matí. Primer començaran els xeremiers Tomàs i Miquel, després l'animació infantil de Cucorba, més tard Sis Som. A partir de les dues, Coa Negra, Maria de la Pau de la Capella Mallorquina, Raidel, Energeia i Capel·la. Completen l'oferta Raphel Pherrer, Guillem Sansó i Marina Rossell. Clouen les actuacions Ja t'ho diré i Sopa de Cabra. L'entrada serà gratuïta i també hi haurà servei especial d'autobusos des de la plaça d'Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.