nubes dispersas
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Representació flotant a Portocolom

El barco de los locos oferirà un espectacle còmic amb música en viu a l'esplanada del moll comercial

Al llarg de quatre dies, el moll comercial de Portocolom és l'escenari d'una representació teatral flotant a càrrec del grup El barco de los locos, que posa en escena l'espectacle còmic amb música en viu Elegia a la Locura.

Es tracta d'un espectacle musical, còmic i filosòfic per a totes les edats. Aquesta obra teatral és un conte d'una col que navega amb vaixell, des del temps medieval fins al segle d'or, des del present fins a les estrelles. L'escenari és, doncs, un vell vaixell de pesca que ha estat convertit en una extraordinària escultura musical. El màstil i la coberta són l'escenografia on es mouen quatre actors i quatre músics instrumentals amb violoncel, oboè, clavicèmbal i percussió.

Damunt el moll del port ha estat muntat un envelat amb capacitat per a 300 persones, mentre que l'espectacle es fa a l'interior del vaixell que està fondejat al moll.

El capità del vaixell Azart, Andre Steentje, ha explicat que El barco de los locos des de l'any 1994 ha visitat 72 ciutats de setze països. «A les Balears, hem fet la representació a Maó i aquesta és l'única que farem a l'illa de Mallorca».

El projecte està subvencionat pel Ministeri d'Assumptes Exteriors holandès i per l'Amsterdam Art Council.
L'espectacle té una durada aproximada d'una hora i mescla la dansa humorística amb la música clàssica. Les representacions començaren ahir vespre i finalitzaran dimarts dia 29. L'hora d'inici és les 21.00 hores. El capità Steentje, comentà que El barco de los locos «forma part d'una gran tradició carnavalesca, on els segles XIV-XV un vaixell damunt rodes, un fet ja bastant absurd, era el carro predilecte de la desfilada del carnaval, el refugi simbòlic dels inútils i dels alcohòlics que no aconsegueixen integar-se a la societat». Ara, l'obra que es pot comtemplar aquests dies al moll de Portocolom reviu les velles tradicions d'aquell vaixell que desfilava pels carrers o visitant institucions socials com presons, hospitals mentals i infantils. Azart, nom de l'embarcació, vol ser un pont entre cultures, visitant països pobres i rics i trobant un públic d'origen i d'edats diferents, que treballa amb una tripulació de sis llengües diferents.

L'embarcació té la base al port la plaça d'Azart a Amsterdam i des d'aquest indret fa el seu viatge als voltans de tot el món fent una processó antiga i festiva.

L'arribada del vaixell divendres dematí al port de Portocolom aixecà molta d'expectació entre els residents en aquest nucli turístic del municipi de Felanitx, per la mida de l'embarcació, que a proa du una campana de grans dimensions i el màstil de la coberta és un arbre sec ple de campanes més petites. Un incomparable marc on es fa la representació teatral. Un bon nombre de veïns s'acostà al moll per veure de prop l'embarcació i els seus tripulants, que vestien una indumentària molt estrafolària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.