algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

L'Orquestra Simfònica es plantarà a la plaça Major amb un programa de cine

La iniciativa d'avui vespre es pretén repetir si la resposta del públic és bona

«Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma anirà a la muntanya». Salvador Brotons, director de l'Orquestra Simfònica de les Balears, i l'Ajuntament de Palma han preparat un concert a l'aire lliure per a avui vespre. Serà a la plaça Major, a partir de les 20 hores, quan el públic podrà gaudir de música de cine.

Segons el mestre Brotons, «cada vegada és més difícil arrabassar la gent de ca seva per anar al teatre a gaudir dels concerts, perquè a la llar hi ha moltes de possibilitats de gaudi: la televisió, Internet... Crec que el futur en el segle XXI d'aquestes grans orquestres serà anar a cercar el públic, fer-li veure que la música és quelcom que agrada, que motiva».

Avui vespre, els membres de la Simfònica han preparat dues parts diferents. La Suite de Peer Gynt, de Grieg, tema triat per a Cançó de Noruega, i les Danses polovisíanes del príncep Igor, de Borodin, que varen ser la banda sonora d'Estranys al paradís, seran els temes que obriran el concert amb la finalitat de fer veure que la música clàssica també és música popular.

A la segona part, la protagonista serà música de cinema cent per cent: la Suite de Forrest Gump, de Silvestri; els Temes de 007, amb arranjaments de Custer; Apollo XIII, de Horner, i ET i La guerra de les Galàxies, de Williams, en seran protagonistes.

Aquest projecte, preparat entre la Fundació Balears per a la Música i l'Ajuntament de Palma "la regidora Carme Feliu es va fer ressò que «l'orquestra és de tots i per a tots»" compta amb l'entusiasme i il·lusió de tots els músics que hi prendran part i del director. L'Ajuntament ha preparat gairebé mil cadires, encara que «les previsions fan preveure que no bastaran», va explicar Feliu. I és que aquesta no és la primera vegada que la Simfònica surt al carrer. Dirigida per Philippe Bender va sortir per commemorar el Dia Mundial de la Música.

Brotons, amb l'ànim que li és característic, va parlar de repetir l'experiència si la resposta del públic és bona: «Nosaltres no tindrem cap inconvenient a repetir si veim que la iniciativa agrada», va comentar.

Sorpreses  

Els membres de l'Orquestra Simfònica tenen preparat, a més del programa oficial, alguns bisos que ben segur sorprendran més d'un perquè, segons sembla, en els concerts didàctics els alumnes demanaven les peces que més sonaven en aquell moment. Els músics volen, d'aquesta manera, satisfer els desigs de tothom i s'ho han preparat de valent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.