algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

A l'abordatge!

«Els Pirates» de Dagoll Dagom prengueren la plaça Major amb la seva música i els vestits estrafolaris

344
Dagoll Dagom es ficà els espectadors a la butxaca. | J.Torres

Els pirates de Dagoll Dagom abordaren ahir dematí la plaça Major. Vianants i turistes que passejaven per allà en aquells moments visqueren l'«amenaça» amb sorpresa, que es convertí en rialles quan s'adonaren que es tractava de la companyia que aquests dies representa la seva obra a l'Auditòrium.

Després de recórrer alguns dels carrers principals de Palma, aquesta banda de llops de mar desembarcà a la plaça Major i l'omplí de color i de roba estrafolària, a més del desvergonyiment que els caracteritza.

A la performance acudí la companyia al complet. Tots els personatges d'Els Pirates es donaren la mà per representar davant un públic improvisat el darrer número musical de l'obra, Furtius, el tema que s'ha arribat a convertir en la cançó oficial.

A més d'actors, els components de Dagoll Dagom són també ballarins i cantants, tal com ho varen demostrar amb la representació d'ahir. Amb tombarelles i ballarucs diversos es ficaren els espectadors que els envoltaven a la butxaca.

«Farem un número de franc», anunciava un dels personatges vestit de guàrdia civil, alhora que agafava un capell i el posava en terra per si «s'acceptava» i la gent ficava doblers.

No es va fer esperar. Segons després d'acabar el número musical, i mentre els seus companys començaven a separar-se en parelles per ballar al ritme del Corazón salvaje d'Amparo Sandino, el guàrdia es va passejar entre el públic i recaptà alguns menuts.

Durant prop de mitja hora la música de ritmes llatins i els balls insinuants es convertiren en els protagonistes de l'animació a la plaça Major. Molts dels vianants s'apuntaren a la festa i formaren tàndem amb els membres de la companyia per moure l'esquelet i passar una estona divertida.

Els Pirates de Dagoll Dagom continua les seves aventures a l'Aditòrium fins diumenge, dia en què abandonaran el nostre port per anar a recalar de nou a aigües catalanes. A final d'octubre, l'espectacle viatjarà a València i està previst que per Cap d'Any les representacions es traslladin a Madrid.

Rosa Serra, que interpreta el personatge de Ruth, la teta de Frederic, l'heroi de l'acció, comentava ahir que «la companyia i l'espectacle han connectat tot d'una amb el públic mallorquí, ja que, de fet, el caràcter mediterrani és molt semblant aquí i a Catalunya».

Aquesta obra de la companyia catalana va celebrar despús-ahir l'entrada de l'espectador dos-cents mil, una dona que va ser homenatjada amb un ram de flors, una banda i un mocador pirata, a més de la possibilitat de tornar a veure la representació, «encara que aquesta senyora ja ens va venir a veure a Barcelona i era la tercera o la quarta vegada que acudia aquesta setmana a l'Auditòrium», va apuntar Serra, que afegí que aquesta «fidel» espectadora dos-cents mil se sabia totes les lletres de les peces musicals i les cantava amb els actors a les representacions.

La darrera obra de Dagoll Dagom és una adaptació del clàssic de Gilbert i Sullivan Els Pirates de Penzance, l'acció original del qual es trasllada a la Costa Brava d'abans del boom turístic.

Però ahir es desviaren una mica del seu radi d'acció, on desenvolupen les seves malifetes, per delectar, que no atacar, alguns vianants estupefactes davant l'aldarull que la presència d'aquests personatges trets de la ficció formà a la plaça Major.

Els pirates tornaren després a aigües salades per prosseguir la seva trajectòria rumb a l'èxit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.