cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Sa Boira du de gira per la Península «Lorca se divierte» i «El jaguar azul»

El grup de teatre Sa Boira de l'ONCE de les Balears, inicia avui una gira de teatre per cinc ciutats diferents de la Península: Segòvia, Palència, Valladolid, Lleó i Santander.

Durant la gira, el grup representarà dues obres diferents. Per una banda El jaguar azul, de Jorque Giaz, obra que s'estrenà l'any passat dins els actes del darrer premi Born de Ciutadella i també al Teatre Principal de Palma, i Lorca se divierte. Aquest darrer muntatge s'estrenarà dissabte a Palència. Lorca se diverte és basada en l'obra Diálogos de sombras de Federico García Lorca. És una obra de joventut relativament curt i a l'espectacle s'ha jugat amb improvisacions, cançons i fins i tot balls, en què l'expressió corporal juga un paper importantíssim dins l'obra. Lorca... té situacions còmiques i s'ha emmarcat en temps de Carnaval, la qual cosa permet al grup, que coordina Taula Rodona Teatre, de crear una sèrie de situacions divertides i noves dins del llenguatge lorquià, ja que la visió d'aquest autor generalment és dramàtica. Sa Boira destaca que el nou muntatge ha tingut un llarg termini de preparació, gairebé mig any.

El jaguar azul es preresentarà demà en el teatre Juan Bravo de Segòvia i dia 28 a la Caja Espanya Obra Cultural de Valladolid. Lorca se divierte es farà dia 26 a Palència, dia 29 a Lleó, primer d'octubre a Reinosa (Santander) i l'endemà al saló d'actes de l'Ajuntament de Santander.

El repartiment de Sa Boira que anirà de gira està format per Gaspar Alonso, Francisco Cabezas, Carmen Casas, Mariví Fernández, Carmina Guinnot, María Llobera, Juan Moreno, Gabriel Puertas, Mariló Rivera, Jesús Romero i Manolo Serrano. El muntatge de l'obra de Lorca és d'una gran senzillesa, «ja que es pretén destacar el treball dels actors i connectar en certa manera amb la idea que Lorca tenia del teatre ambulant: La Barraca, teatret universitari que ell mateix fundà i que dugué les seves obres als pobles més apartats», explica Bernat Pujol, escenògraf de Sa Boira. El vestuari juga amb tons blancs i negres i petites notes de color, i, segons Pujol, «l'escenografia formada per un enorme teló negre en què ressalten unes agressives venes blanques, ajuden a crear un espai oníric molt suggestiu».

L'anterior gira de la companyia havia estat l'any 1997 amb la seva participació a la VI Mostra Estatal de Teatre ONCE a València.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.