nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Es manté el creixement del 70% en usuaris d'Internet

L'Estat espanyol manté un creixement d'un 70% en el nombre d'usuaris de la xarxa Internet, segons destacà ahir el president de l'Associació d'Usuaris d'Internet (AUI), Miguel Pérez Subías, en l'obertura del II Congrés Expointernet.

Pérez Subías ha indicat que «tot i que estam lluny dels nivells que es troben als Estats Units, a Espanya mantenim un ritme de creixement vertiginós que ens permetrà superar els tres milions d'usuaris l'abril del 1999, els cinc milions l'any 2000 i els 8 milions el 2001».

«Quan arribem als vuit milions d'usuaris, que representarà el 25% de la població major de catorze anys, el creixement "afegeix Pérez Subías" serà menor, si no és que es produeix un canvi de tendència».

Tarifa plana

D'altra banda, el grup parlamentari català (CiU) del Congrés dels diputats presentà una proposició no de llei en què sol·licita la implantació d'una tarifa plana per a Internet que limiti els efectes negatius de l'increment de taxes de les telefonades locals aprovades a l'agost.

CiU considera que els nous plans de tarifes per a Internet acordats per Telefònica i l'Associació d'Usuaris només suposen un «tímid avanç» que no beneficiarà tots els usuaris equitativament i és «d'una gran complexitat, per la qual cosa pot resultar clarament insuficient».

El text de la proposició considera que l'augment de les telefonades locals de llarga durada és perjudicial per al desenvolupament i generalització de l'ús d'Internet en sectors tan sensibles com la docència, les Pimes o el d'usuaris residencials, «la qual cosa es pot traduir a mig i llarg termini en un clar desavantatge competitiu del nostre país en un gran nombre d'àmbits, tant econòmics com socials culturals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.