cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El vídeo, una finestra a la visió del cos humà com a instrument artístic

El cos humà en la seva dimensió artística és el protagonista d'un cicle de vídeo que ocupa el Centre Cultural Sa Nostra entre avui i dimecres. El Cos, objecte-subjecte (...de l'Art) va ser presentat per la comissària de la mostra, Alina Iraizoz, que acaba de posar-se al capdavant del programa Metrópolis de TVE, i pel coordinador, Biel Amer, com una iniciativa més per consolidar la programació de treballs en vídeo que du a terme l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra.

Dues artistes, la cubana Ana Mendieta i la canadenca Diane Thorneycroft obriren la primera sessió del cicle. Avui es presenten dos documentals de producció britànica, inèdits a Espanya, que exploren el cos com a suport d'expressió artística. Body Art, dels artistes nord-americans Ron Athey i Frank B (Fakir Musafar), mostra el piercing i el tatuatge com a a manifestació subjectiva de l'art al propi cos.

Tant Iraizoz com Amer defensaren la validesa del vídeo com a mitjà d'expressió i apuntaren que viu un ressorgiment al món artístic.
Les jornades finalitzen avui amb una sessió dedicada a La mirada del cos, on a través del vídeo experimental, el testimoni, la performance o el vídeo dansa, el cos es retrata des de diverses òptiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.