algo de nubes
  • Màx: 12.51°
  • Mín: 7.77°
12°

Breus

• Música

Carlos Vives El cantauror colombià Alfredo Gutiérrez va dir a Quito que Carlos Vives és un dels responsables de la internacionalització del ritme colombià conegut com vallenato, però indicà que «no és el millor. Hi ha a Colòmbia 100, 200 millors que Carlos Vives en aquest gènere, però de totes maneres reconec que a ell se li ha d'agrair que ajudà a engrandir-lo», va dir Gutiérrez. AFP.

U2 A la fi els irlandesos U2 han cedit als desigs de la seva discogràfica i han arreplegat els quinze millors temes dels sesus primers deu anys de carrera sota el nom de U2. The Best of 1980-1990, que sortirà a la venda el 2 de novembre. Com a aperitiu d'aquest CD des d'avui se sentirà a totes les emissores el primer senzill, Sweetest thing, que serà a les tendes el 19 d'octubre. Un tema nou que anava a formar part d'un dels àlbums més aclamats del grup, The Joshua Tree, però que no acabren a temps i que ara els ha tornat a reunir a l'estudi amb el productor Steve Lillywhite per acabar d'enregistrar-lo. EFE.

• Dansa

Nurejev Cinc anys després de la mort del famós ballarí Rudolf Nurejev, la Fiscalia General de Rússia anul·là la sentència dictaminada a la seva contra per la justícia soviètica per haver-se fugat a Occident. Nurejev, més conegut a Occident com Nuriev, el 1962 va ser condemnat en absència pel tribunal de la ciutat de Leningrad a set anys de presó amb confiscació dels béns per la seva negativa a tornar a la URSS des de França, on va demanar asil polític. Set anys després de la desaparició de la Unió Soviètica, la Fiscalia General de Rússia revisà la causa i dictaminà que en les accions de Nurejev no hi va haver cap mena de delicte. EFE.

• Religió

Augmenta la religió en el lloc de feina L'expressió de les creences i les pràctiques religioses en el lloc de feina són cada vegada més freqüents a EUA, on la diversitat de cultures i els canvis a les jornades laborals creen noves tensions. Això ha duit un augment en el nombre de demandes per discriminació religiosa i força les empreses i dependències governamentals a acomodar els horaris i activitats per tal que els empleats puguin complir amb els ritus i dies de descans de cada fe. El Congrés dels Estats Units debat un projecte de Llei de llibertat religiosa en el lloc de feina, presentat l'any passat pel senador demòcrata de Massachusetts John Kerry i pel republicà d'Indiana Daniel Coats. DdB.

• Solidaritat

Esterilitzacions L'esterilització de més de setanta índies de l'ètnia patxo del sud de Bahía, nord-est de Brasil, serà denunciada davant l'Organització d'Estats Americans (OEA) pel consell Indígena Missionari (CIMI), afirmà diumenge el diari O Globo. El cas serà sotmès el proper dia 7 d'octubre a l'OEA com incompliment, per part del govern brasiler, de la convenció internacional de drets humans que havia firmat el 1952. D'acord amb el diari, les índies acusen un diputat federal, Roland Lavigne, de finançar les operacions a canvi que les beneficiades o les seves famílies votassin per ell. AFP.

Llei contra encalç sexual La legislació contra l'assetjament sexual israeliana, una de lés més dures del món, entrà ahir en vigor, per la qual cosa queden prohibides d'ara a endavant les «declaracions ambigües» i els contactes físics involuntaris. La nova llei castiga els actes més evidents de l'encalç, com reclamar favors sexuals a canvi d'una promoció en la feina, però persegueix també «uns lleugers contactes físics que poden semblar involuntaris. Una interpretació estricta de la llei pot considerar declaració ambigua de caràcter sexual una simple invitació al cinema o a un restaurant. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.