nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La Simfònica envesteix una temporada «coral»

Dels setze concerts d'abonament prevists, n'hi ha quatre amb presència de formacions vocals de Mallorca

L'Orquestra Simfònica de les Balears «Ciutat de Palma» ben prest irromprà en el panorama musical illenc per començar la seva temporada d'abonaments. Malgrat que aquesta setmana va participar en el XIX Encontre de Compositors que es va celebrar en el Teatre Principal de Palma, la formació musical farà la presentació oficial dia 15 d'octubre. Continuant amb la norma d'anys anteriors, serà els dijous quan el conjunt que dirigeix el mestre Salvador Brotons oferirà el seu repertori a un públic que, de cada any, els és més fidel.

A la primera actuació de la Simfònica hi ha una novetat que alegrarà enormement els oients de música autòctona: l'Orquestra estrenarà dues peces curtes d'Antoni Torrandell, Les àguiles i Tres danses espanyoles.

Però tal volta el que més crida l'atenció de tota aquesta programació, que es perllonga fins dia 22 d'abril de l'any 99, és la presència de conjunts vocals. Dia 19 de novembre, la formació instrumental, sota el mestratge de Brotons, interpretarà El Pessebre, de Pau Casals. En aquesta ocasió, la Simfònica estarà acompanyada per la Coral Universitària de les Illes Balears. Aquest concert, homenatge al compositor català, no serà l'únic en el qual intervindrà la coral que dirigeix Joan Company. Dia 28 de gener, i amb un programa en el qual s'inclouen peces de Baltasar Samper (Cant espiritual, per a cor i orquestra i Concert per a piano i orquestra), la Universitària també es posarà sota el mestratge de Brotons.

Però aquí no acaba la col·laboració coralística. Serà dia 31 de març de 1999 quan el Cor Studium que habitualment dirigeix Carles Ponsetí interpretarà a l'Auditòrium El rei David, de Honegger.

El següent concert, el de dia 8 d'abril, tindrà la participació de la Capella Oratoriana de Sant Felip Neri que dirigeix Gori Marcus. En aquesta ocasió el programa és divers: Wagner, Mozart i una peça del mestre Brotons (Concert per a trombó i orquestra).

El concert de dia 14 de gener també tindrà regust mallorquí. En aquesta ocasió els oients podran gaudir d'una peça de Romà Alís, compositor mallorquí establert a Madrid, i que du per títol Ària i dansa, op.61. D'altra banda, la soprano Joana Llabrés serà la solista que acompanyarà el conjunt instrumental en el darrer dels concerts de la temporada d'abonaments i que serà dia 22 d'abril. En aquesta ocasió, el programa és compost per peces de Toldrà, Mompou i Holst.

Brotons  

La presència de Salvador Brotons serà constant en aquesta temporada de la Simfònica ja que el mestre català dirigirà nou dels setze concerts que s'han programat. La Fundació Pública per a la Música tampoc no ha descurat la presència de directors convidats. Així, noms com Antoni Ros Marbà, Gernot Schulz, Chistopher Wilkins, Maximiliano Valdés, Günter Neuhold, Leo Brouwer i Gonçal Comelles segur que aportaran experiència i noves inquietuds als membres de la Simfònica.

Quant al tema dels solistes, s'ha de dir que el pianista Joaquín Achúcarro (gran conegut del públic mallorquí) serà un dels convidats. També hi prendrà part el pianista mallorquí Joan Roig, i membres de la Simfònica, com Elizabeth Romero (viola) i Santiago Juan (violí).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.