algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Titànic fa història gràcies a 250.000 espectadors a Mallorca

La pel·lícula de James Cameron ha estat vuit mesos en cartellera

«No crec que torni a viure una cosa igual». L'afirmació és de Joan Salas, un dels responsables del cinemes Augusta de les Avingudes de Palma. A les seves sales, i a les de la resta de la ciutat, a les de diverses poblacions de Mallorca, a dotzenes d'espais a la fresca, s'ha viscut aquest estiu el fenomen Titanic. Les xifres són veritablement espectaculars. Només a Palma anaren a veure la pel·lícula dos-cents mil espectadors. Sumant els dels cinemes d'Inca i Pollença, s'arribaren a les 50.000 persones. Un quart de miló d'espectadors a Mallorca sense comptar la gent que ha vist la pel·lícula a la fresca, i que, tot apunta, que foren un parell de milers més. Sense anar més lluny, només el passi del Parc de la Mar que clausurà els actes d'estiu a Palma, aconseguí reunir 8.500 persones. Fou la pel·lícula més vista de tot l'estiu a Palma. I el més curiós.Mentre es passava de forma gratuïta al Parc, encara hi havia espectadors que passaven per veure-la a les sales de cinema.

Però les xifres no estan carregades de zeros només a Mallorca. A Eivissa, Titanic fou vista per devers cinquanta-mil persones. La xifra a Menorca és lleugerament més baixa: quaranta mmil espectadors.

Davant aquestes xifres d'espectadors no és d'estranyar que les xifres de recaptació siguin també milionàries. Els cinemes de Palma que projectaren la pel·lícula aconseguiren cent trenta milions. «Per donar una idea de la importància d'aquestes xifres només cal pensar que pel·lícules com Jurassic Park o El rei lleó recaptaren entre seixanta i setanta milions de pessetes», explica Salas, que encara afegeix: «La pel·lícula ha duplicat la recaptació d'altres títols importantíssims i ha més que doblat el nombre d'espectadors». A tot l'estat, la recaptació superà els 6.600 milions de pessetes. La pel·lícula dels onze Òscars, igual que la històrica Ben-Hur, ha passat com un huracà.

Titanic ha estat vuit mesos en cartell. De dia 9 de gener fins al 10 de setembre. I no només a un cinema. «S'han arribat a projectar quatre còpies a la vegada durant cinc o sis mesos», destacà el responsable dels cinemes. I encara donava doblers?. Encara anava a veure algú la pel·lícula vuit mesos després? «La darrera setmana encara hi anaren dues-centes o tres-centes persones. Però ja no era tan rendible. Nosaltres necessitam, per cobrir, que hi vagin unes mil persones setmanals. I, a més, hi havia altres pel·lícules que ens anaven empenyent. Necessitàvem les sales», afirmà.

La Titanicmania, que provocà coes tan grans les primeres setmanes que els cinemes hagueren d'obrir abans les portes de les sessions d'horabaixa, no sembla encara acabada del tot. El màrqueting de Hollywood s'ha tornat a posar en marxa per al llançament de la pel·lícula en vídeo. Es posarà a la venda el 14 d'octubre. Si, com tantes coses, seguim els aires que bufen pels Estats Units, pot ser gros. Allà les còpies es varen exhaurir a les poques hores de posar-se a la venda.

Serà difícil, per no dir impossible, aconseguir l'espectacularitat de la pel·lícula en pantalla petita. Els responsables del llançament en vídeo volen destacar, però, que el format en vídeo fou supervisat en tot moment pel seu director, James Cameron. «El pas de gran pantalla al vídeo ha suposat d'alguna forma redirigir la pel·lícula per conservar el mateix impacte que en el cinema i mantenir viu el poder de cadascuna de les escenes. Per tant, el format de Titanic en vídeo no suposa cap pèrdua pel que fa a la qualitat, sinó que s tracta d'un producte encara més cuidat, en què es perceben molt millor tots els detalls de la pel·lícula», explicà Cameron. Probablement molts d'aquests que han vist el film a la pantalla gran, molts dels que l'han repetida un parell de vegades com era habitual, correran dia 14 per tenir una de les còpies en vídeo. No serà el mateix, però encara sentirem parlar durant temps de la tràgica història d'amor entre Rose DeWitt (Kate Winslet) i Kack Dawson (Leonardo DiCaprio). El vaixell continuarà navegant...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.