cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Personatges de rondalla envaïren Puigpunyent

Ahir tingué lloc una animada cercavila, l'acte més esperat de les festes per celebrar l'aniversari de la parròquia

Puigpunyent celebrà ahir una brillant cercavila, sens dubte un dels actes més esperats del programa de festes que commemora els 750 anys de la confirmació, dia 14 d'abril del 1248, per part del papa Innocenci IV, de la parròquia actual de Puigpunyent com a parròquia de Santa Maria de Puig Punyent.

Aquest acte, que va fer partícips gairebé tots els veïns del poble, estava encapçalat per una banda de tambors i cornetes que va recórrer els principals carrers del poble. També hi varen participar molts de joves que formen part de diferents grups culturals del municipi i també un grup de membres, molt animats, de l'Associació de Persones Majors de Puigpunyent. Tots ells varen fer una representació dels personatges mítics del poble, que tenien com a fons comú les rondalles. Per exemple, es varen fer representacions de La cusseta blanca, El gall de foc, El comte Mal, La casa del gegant, Na Fàtima, Sa por de Son Fortesa, Es garrover de ses sabates, Ses bubotes de casa nova i Els contrabandistes. Aquests darrers, ajudats per un tractor, anaren recollint les aportacions de tots aquells veïns que varen voler participar en el «Sopar Comunitari de la Rondalla Puigpunyentina» i que es va dur a terme dues hores després a la plaça de l'Ajuntament. Tothom es va congratular que la participació fos tan nombrosa. Les aportacions més freqüents varen ser les coques, sobrassades i formatges.

Per avui horabaixa està previst que a les 18.00 hores s'oficiï una missa concelebrada pel bisbe Teodor Úbeda i una dotzena de capellans, entre els que han regit anteriorment la parròquia i són nadius de Puigpunyent. El gran absent serà Francesc Llinàs, que va morir fa alguns anys però que és present en el record de molts de puigpunyentins. Durant aquesta missa, s'impartirà el sagrament de la confirmació a dues joves del poble que s'han anat preparant durant els darrers mesos.

Concert  

D'altra banda, i entre els actes organitzats per aquesta commemoració del 750è aniversari, cal destacar la nombrosa assistència de públic al concert que divendres passat es va realitzar a l'església, amb la participació de la Coral Parroquial de Sant Francesc de Paula, l'Escola Municipal de Música de Puigpunyent, el grup de persones grans Veus de la Tardor i el Cor Parroquial de Puigpunyent. Segons va afirmar el rector de Puigpunyent, Tomeu Català, «és una satisfacció comprovar com tantíssima de gent ha participat en aquests tres dies de festa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.