cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La III Fira de Manacor, camí de la consolidació

Els espectadors podran veure quinze espectacles que es programen de dia 30 de setembre al 4 d'octubre

La Fira de Teatre de Manacor s'està consolidant com una de les fites més importants de les Balears.
Durant cinc dies, del 30 de setembre al 4 d'octubre, el Teatre Municipal acollirà fins a quinze espectacles, superant àmpliament els dotze espectacles que mil vuit-cents espectadors pogueren veure en l'edició anterior.

Així, dia 30 de setembre, com a actuació preinaugural, seran Chicos Mambo Show, els tres actors-ballarins que participen en el programa Les mil i una, que presenta Jordi González a la Televisió Catalana els que presentaran l'espectacle Meli-Melo.

Dijous, dia 1 d'octubre, començarà de debò la Fira amb l'actuació d'Es Mussol, de Capdepera, que presentarà La lladriola, un espectacle que aquest grup va estrenar per les festes de Sant Bartomeu al seu poble.

La Fira continuarà dia 2 amb la programació de tres espectacles molt diversos: Au Ments presentarà Quan ses bísties volaven, on la dansa butoh i el teatre gestual s'entremesclen per denunciar l'excés d'informació que pateix la societat avui en dia; Teatre de Què presentarà Calor, una obra que la jove companyia va estrenar al Teatre del Mar escrita i dirigida per Josep Ramon Cerdà. La família Sans, una de les obres que Estudi Zero ha sabut rendibilitzar més, serà la tercera obra del dia.

Dissabte dia 3 serà, sens dubte, el dia fort de la Fira amb cinc obres que es perllongaran de les 12 del migdia fins a la una de la matinada. Tàbata teatre, una companyia infantil catalana presentarà Hers, el fantasma del teatre. La Quercia, companyia de dansa mallorquina estrenarà Pluges. El grup que encapçalen Mateu Grau i Joan Arrom, L'Enfilall, presentarà a Manacor A l'estació. Una nit al racó de plaça, la reconstrucció que fa Iguana Teatre del teatre de Plaça que hi havia a Palma devers el 1860 precedirà a La casa en obres, de Teatre de Ciutat. Després d'unes temporades d'inactivitat, l'actor Pep Tosar presenta La casa en obres, basat en texts del malauradament desaparegut Blai Bonet. A la 1 de la matinada seran el grup Desas3 que clourà el dia amb Entre amigues. Con flores al altar.

Cloenda

Diumenge es clourà la mostra amb altres cinc espectacles. La nota més divertida la posaran els membres del grup francès Albédo, que faran un espectacle itinerant: Les bigrozeurs. Però el dia el començarà Teatre de Bunyola amb l'obra La princesa embruixada, sobre texts de Gabriel Janer Manila. El teatre experimental de l'escola d'Arts i Oficis d'Eivissa posarà en escena una obra que ja ha esdevingut un clàssic: Revolta de bruixes, de Benet i Jornet. Malgrat ser valencians, Moma Teatre són coneguts del públic illenc. El muntatge que presentarà és L'Altre.

En aquesta fira també hi haurà participació madrilenya, serà el grup Illana, que fa un teatre del gest que estrenarà a Manacor un espectacle amb un títol d'allò més suggestiu: 666.

Possibilitats

Una fira de teatre, com va assegurar Bartomeu Amengual, del Teatre Municipal de Manacor, és un mostrador on vendre i comprar: «Hi estan convidats tots els regidors de Cultura illencs i també dues dotzenes de programadors de Catalunya i del País Valencià. A més de decidir quin representant balear participarà en el Projecte Alcover, de la fira poden sorgir contractacions directes». Per això, els responsables de la fira primen els objectius professionals de les companyies que en prenen part encara que no n'obliden la qualitat: «La companyia de l'illa que participa a Manacor ha de tenir possibilitats de poder vendre's a la Península», va assegurar Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.