muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

«Amigos y vecinos», mediocre entrada del Festival de Sant Sebastià

Sense cap aplaudiment va ser rebuda ahir Amigos y vecinos, una mediocre pel·lícula del cineasta Neil Labute, que obrí la 46a edició del festival de Sant Sebastià i en la qual el sexe, les paraules i els silencis són els autèntics protagonistes d'aquesta comèdia de costums.

L'autor de In the company of men, pel·lícula que es presentà a la passada edició del certamen en una secció paral·lela, presenta enguany una faula moderna que gira al voltant de sis personatges, tres homes i tres dones i que, si bé comença amb gràcia i força, s'atura a mesura que transcorren els minuts fins arribar a l'apatia total.

D'altra banda, ahir arribà a Sant Sebastià Antonio Banderas. L'actor fou rebut de forma multitudinària. Demà es projectarà fora de concurs La máscara del zorro, amb la qual ha guanyat el torcebraç a la crítica i al públic nord-americà. «Vénc sense màscara, a cara descoberta», digué davant els fotògrafs i mentre un centenar de jovenetes cridaven «Antonio!».

Enguany aspiren a la Conxa d'Or 14 films europeus, asiàtics, nord-americans, àrabs i llatinoamericans, entre els quals sobresurten Un embrujo, del mexicà Carlos Carrera; No se lo digas a nadie, del peruà Francisco Lombardi, i la coproducció hispanoargentina Frontera sur, de Gerardo Herrero.

La secció competitiva «ofereix una veritable radiografia de les darreres tendències d'aquest mercat del cinema que és al mateix temps un art», digueren els organitzadors del Festival. «Entre els seus títols, hi ha algunes obres que creim que suposen un descobriment i altres que representen la confirmació de la forma de fer dels cineastes consagrats», afegiren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.