nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Encontres, un conjunt instrumental amb vocació de continuïtat, s'estrena al Principal

El grup interpretarà demà obres de Lorente, Matheu, Artigues, Carbonell i Pons

35604
Els compositors amb el director Agustí Aguiló. | A. Sepúlveda

La clausura del XIX Encontre Internacional de Compositors, en el Teatre Principal de Palma, els servirà de presentació. Una presentació que espera tenir continuïtat. Un projecte que espera consolidar-se. Parlam del conjunt instrumental Encontres. «Volem, amb aquesta formació, col·laborar perquè la música contemporània pugui sentir-se més. Que formi part de la societat. Que no només es pugui sentir la d'aquí Mallorca», comentaren convençuts el compositor Xavier Carbonell i el director del Conjunt, Agustí Aguiló. Encontres, que necessitaria una vintena de músics, vol ser un conjunt que pretén ser estable. Els músics, que destacaren el paper fonamental d'ACA, reclamà el suport del Consell Insular de Mallorca (CIM).

El programa del concert de demà al Principal el conformaran peces de cinc autors: Armando Lorente (Introducció), Antoni Matheu (Fantasia), Bartomeu Artigues (A Mitjanit), Xavier Carbonell (Seixa) i Mercè Pons (15 de juliol). Tots, excepció és clar del finat pare Matheu, presentaren ahir el concert.

Armando Lorente explicà que Introducció, creada fa uns anys per a l'espectacle Música, art i moda, destacà el més interessant de la peça. «Crec que la meva és la més fàcil d'entendre. Com era una peça pensada per a l'espectacle de moda, el ritme que té és un punt important», digué. Per la seva banda, Mercè Pons explicà que 15 de juliol és «un cúmul de sensacions que va de molt lent a més intens, fins arribar a esclatar amb molta energia per tornar a relaxar-se». La peça de Bartomeu Artigues, A mitjanit, fa referència a tres estats subjectius en tres peces diferents i ja s'estrenà a l'Encontre de Compositors del 1983. Finalment, Xavier Carbonell destacà que la seva obra, Seixa, «no és cap obra única, ja que forma part d'una obra conjunta que és la de tota la vida». Els compositors destacaren la tasca de Toni Matheu, del qual s'interpretarà Fantasia, ja que «obrí Mallorca a la modernitat després de la postguerra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.