muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Cultura crearà una col·lecció per reeditar obres literàries exhaurides

Començarà amb novel·les de Capellà, Frontera i Antoni Serra

Editar obres d'autors mallorquins contemporanis que estan exhaurides o descatalogades és l'objectiu d'una col·lecció que impulsurà la Direcció General de Cultura del Govern balear en el marc de la campanya «Llegeix, t'agradarà».

La col·lecció, en principi centrada en autors de la generació coneguda com dels setanta, començarà, segons la planificació dels responsables, amb la reedició de tres novel·les de tres dels autors més reeixits de l'esmentada generació: Llorenç Capellà (probablement, Un dia de maig), Guillem Frontera (es dubta entre Una dolça tardor i Tyranosaurus) i Antoni Serra.

Cada un dels volums anirà precedit d'un estudi introductori sobre l'autor, l'obra i el context en què va ser escrita. La intenció dels directors de la col·lecció és que les primeres tres obres siguin al carrer la primavera de l'any 1999, probablement poc abans de la Fira del Llibre.

La campanya «Llegeix, t'agradarà» entra en funcionament aquest curs i és adreçada principalment als estudiants. El programa de dinamització de la lectura inclou la donació i préstec de lots de llibres a les biblioteques escolars, i l'abastiment d'obres sobre el gènere teatral.

També s'editarà una sèrie de quadernets sobre autors de les Balears i una altra sobre literatura juvenil, així com «maletes literàries» sobre autors illencs, que contindran 35 exemplars d'una obra escollida i material de treball. En l'àmbit de l'audiovisual, s'organitzaran audicions d'una selecció de poemes, s'editarà el CD-ROM La literatura a les illes Balears i un CD de contes infantils. La convocatòria d'un premi de narrativa breu i la preparació de jocs de teresetes amb personatges de les rondalles populars completen l'oferta d'activitats del programa que s'adrecen als estudiants.

A més a més, s'editaran deu punts de lectura en homentatge als escriptors de les Illes Balears i un calendari d'autors contemporanis amb les principals dades biogràfiques i bibliogràfiques i recomanacions de lectura cada quinzena.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.