cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Breus

• Exposicions

Ceràmica de Picasso
La Royal Academy of Arts de Londres inaugurarà demà un exposició dedicada a l'artista espanyol Pablo Picasso, amb el títol de Picasso: pintor i escultor de la ceràmica. Segons la comissària de l'exposició, que romandrà oberta al públic fins a final de desembre, la importància de la mostra rau en el fet que el geni de Picasso ha estat pràcticament ignorat fins ara en el camp de la ceràmica. L'exposició mostra les diferents maneres en què Picasso va treballar l'argila. Les peces exposades varien des de les preses d'objectes existents fins a les inventades per l'artista. La majoria de les creacions provenen de col·leccions privades i dels museus Picasso de París i de Barcelona. A Palma hem tingut la sort d'admirar aquest estiu una exposició de similars característiques a la Fundació Pilar i Joan Miró. DdB.

La Guerra de Flandes
Quadres, gravats, medalles commemoratives, monedes, armes i un gran tapís són alguns dels 120 objectes que es poden contemplar a l'exposició El final de la Guerra de Flandes (1621-1648), que es va inaugurar ahir a la Fundació Carlos de Amberes de Madrid. L'exposició forma part d'una sèrie d'iniciatives desenvolupades per diversos països per commemorar els esdeveniments crucials que amb la Pau de Munster (1648) posaren fi a la Guerra dels Vuitanta Anys i establiren un nou ordre sobre el conjunt del mapa europeu. EFE.

Díaz Caneja
Les diverses etapes de la producció del pintor palentí Juan Manuel Díaz-Caneja, expressades fonamentalment a través de paisatges castellans, queden paleses en els 39 quadres que integren l'exposició retrospectiva de l'artista que es va inaugurar ahir al Cercle de Belles Arts de Madrid. L'obra exposada, amb teles datades entre 1931 i 1985, fou cedida per la vídua del pintor a l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). L'artista, un dels centrals del segle XX però alhora molt desconegut, ha estat adscrit a la Generació del 27. EFE.

• Patrimoni

Obres d'art de les empreses privatitzades
El senador socialista Ignacio Díez González demanarà avui al Govern que mantengui la titularitat pública de les empreses privatitzades. Díez considera que la privatització d'empreses públiques com Tabacalera, Telefònica o Argentària, ha provocat la pèrdua de titularitat pública d'un important i ric patrimoni artístic. EPR.

• Llibres

La Bolsa de Pipas
Ha arribat a la redacció de Diari de Balears el llibre No me toques los mitos, publicat a la col·lecció La Bolsa de Pipas, de la mallorquina editorial Monograma. En aquest volum es recullen les quatre obres premiades en el II Premi No me toques los mitos, en castellà i en català, convocat per l'Institut d'Ensenyament Secundari Antoni Maura per a estudiants de tot l'Estat. Les obres guarden una estreta relació amb el mite grec d'Apol·lo i Dafne. Els guardonats han estat José Antonio Oliver Marroig amb Aurora; Albert Navarro Suñé, amb Volia volar; Eduardo López Hinton amb Con un puñado de verbos; i Àngel Bosch amb Dafne i Apol·lo. Aquesta és la segona edició del guardó que concedeix l'institut Antoni Maura. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.