nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Govern fa les primeres passes per organitzar un festival teatral a l'Illa

Fa uns mesos, el director general de Cultura, Jaume Gil, va anunciar un projecte de futur consistent en la creació d'un festival de teatre de Mallorca. Un objectiu tan atractiu com ambiciós. Aquesta possibilitat va ser exposada al director general de teatre del Ministeri, Eduardo Galán, que va manifestar el seu interès per la idea, i ara està pendent de l'opinió del director del Festival D'Almagro, un dels més prestigiosos a nivell estatal, que ha estat convidat perquè consideri la viabilitat del projecte des d'un punt de vista pressupostari i d'infraestructures teatrals.

Del que es tracta és de saber si els escenaris disponibles que hi ha a l'Illa són suficients per garantir una oferta digna, tant quantitativament com qualitativa. A més a més, cal concretar quina seria la despesa necessària per organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques.

Prova pilot  

Però mentre s'espera aquest dictamen, el Govern ha començat ja a fer comptes per tal de dur a terme el que seria una prova pilot d'allò que posteriorment es podria arribar a convertir en un festival. Així, Jaume Gil va assegurar ahir que Cultura preveu una programació teatral per a l'any 99, integrada per tres o quatre companyies d'entitat i prestigi nacional o internacional, de manera que pugui servir com a preludi del futur festival.

Les primeres passes van dirigides al disseny de les línies d'actuació per a l'organització d'un esdeveniment cultural d'aquesta mena, ja que a Mallorca no es té experiència en aquest sentit.

Per dur a terme el festival, que ajudaria a revitalitzar el panorama teatral illenc, el Govern balear intentaria aconseguir ajudes econòmiques de l'Estat, justificades en l'interès cultural a nivell global d'aquesta iniciativa.

A les Balears, el Festival de Cinema de Menorca és l'únic encontre artístic i cultural que pot ser comparat amb el projecte teatral que la Direcció General de Cultura du entre mans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.