cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Breus

• Presentacions

Fotògrafs de les Illes Balears
Demà, a la galeria d'art Kurosawa de Barcelona, Magdalena Aguiló i Aníbal Guirao presentaran la col·lecció Fotògrafs de les Illes Balears que impulsa l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra. S'ha de recordar que el volum d'aquesta col·lecció dedicat a Guillem Ramon va ser seleccionat per als premis Laus96 que atorga la Federació d'Arts Decoratives i l'Associació de Dissenyadors Gràfics. Fins a l'actualitat s'ha publicat set exemplars de la col·lecció dedicats a Pere Colom, Guillem Ramon, Lluís Real, Carles Riba, Toni Catany, Frederic Barzilay i Miquel Czernikowski. Precisamnet, l'exposició Blu-Tack d'aquest darrer s'inaugurarà avui vespre a la Sala de Paper del Centre de Cultura de Sa Nostra. DdB.

• Exposicions

Durer
Més d'un centenar de gravats, nou dibuixos i diversos exemplars de llibres d'Albert Durer, procedents de fons públics francesos, s'exposen des d'ahir a la Pedrera de Barcelona. Gilbert Martin-Méry, comissària de la mostra, va declarar en la presentació que la mostra era un recorregut expositiu que guia el visitant per l'evolució de Durer. En l'exposició que romandrà a Barcelona fins al sis de desembre, produïda per la Fundació la Caixa, es pot veure la sèrie de 16 gravats de L'Apocalipsi del 1498 que va fer famós Durer. EFE.

Ogoh-ogoh
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) mostra des d'avui i fins dia 29 de setembre un taller de construcció i creació dels ninots Ogoh-Ogoh de Bali. Els ninots, de 3 metres d'altura, formen part de la mostra del Festival Internacional de Teatre Visual i de Titelles de Barcelona. Els ninots Ogoh-Ogoh es traslladaran al Teatre Nacional de Catalunya el pròxim 2 d'octubre per a la festa d'inauguració del Festival Internacional de Teatre Visual i de Titelles de Barcelona. A continuació, seran exposats en diferents carrers de Barcelona i, seguint els costums de Bali, seran cremats en un acte cerimonial una vegada finalitzat el Festival. Per als indis de Bali, la cerimònia de cremar els ninots Ogoh-Ogoh assegura l'harmonia i la unitat entre els cinc elements que componen el món "aire, foc, llum, aigua i terra" i constitueix una promesa de fertilitat i salut.EPR.

• Institucions

Fundació Rubió
Ahir va obrir les portes al públic la Biblioteca Arxiu Ferran Rubió Tudurí, ubicada al Claustre del Carme de Maó. Els usuaris comptaran amb una sala de lectura, dos ordinadors per a consulta del catàleg, Internet i CD-Roms. També s'ha creat una sala d'audiovisuals que serà habilitada com a fonoteca i videoteca a partir de l'any que ve. La biblioteca comença amb un fons de 3.000 volums, sobretot monografies, i 210 publicacions periòdiques.EFE.

• Guardons

Tàpies, Carlos Fuentes, Siza-Vieira
El pintor català Antoni Tàpies, l'escriptor mexicà Carlos Fuentes i l'arquitecte portuguès Àlvaro Siza-Vieira han acceptat la medalla d'or del Círculo de Bellas Artes de Madrid. També han estat distingits amb el guardó l'escultor basc Jorge Oteiza, l'artista català Joan Brossa i el fotògraf Xavier Cualladó.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.