muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

Voluntaris lluiten per una Cabrera neta

Estaràs: «Hi ha una necessitat de preservar el medi ambient i crear un clima de sensibilització»

Més de cinquanta voluntaris d'entre 18 i 30 anys, integrants de distintes entitats dedicades a la millora del medi ambient, participaren ahir a la diada de neteja del litoral de Cabrera, una activitat organitzada per la Direcció General de Joventut i Família de la Conselleria de Presidència.

La jornada, que començà a les nou del matí amb sortida des de la Colònia de Sant Jordi, comptà amb la participació de la consellera de Presidència, Rosa Estaràs, el director general de Joventut i Família, Antoni Pastor, el director d'Acció Social, Miquel Angel Martin Soledad i el de Patrimoni, Carlos Delgado. L'acte també comptà amb la presència del director general de Medi Ambient de la Conselleria de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Litoral, Santiago Saiz de los Terreros, així com el director de l'Institut Balear d'Afers Socials (IBAS), Antoni Contestí.

La jornada que hagueren de fer front el voluntiariat, distribuït en cinc grups i provinent de diferents entitats com el Consell de Joventut, el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca o els integrants del camp de treball de Binicanella, consistí en tres tipus d'activitats. D'una banda, un grup es dedicà a la neteja portuària. D'altra banda, un segon grup netejà l'Avarador d'Anciola i un tercer, a la neteja de tres zones de reserva (en un principi, Platja Es Burrí, L'Olla i zona d'Olló) que després canviaren per la Cala d'Espalmador, a causa del vent i del mal temps. A més del Moll i de les zones de reserva, on recolliren vidres (del temps dels militars) claus rovellats, bidons de plàstic, fins una boia gegant i una canoa de fusta destrossada, el programa també va incloure la realització d'enquestes als visitants per part d'un grup sobre la tasca del voluntariat i una petita expedició a l'interior de l'arxipèlag amb el personal del Parc de Cabrera per fer un recompte de la processionària de les masses forestals. Rosa Estaràs, acompanyada d'Antoni Pastor i de Santiago Saiz, destacà abans d'assistir al recompte de processionària la «necessitat de preservar el medi ambient i sobretot -continuà la consellera-, crear un clima de sensibilització entre els ciutadans per preservar les nostres Illes». Per això, és molt importat segons paraules d'Estaràs, conscienciar tot el col·lectiu de joves per tal de «potenciar l'àrea del voluntariat». Rosa Estaràs ressaltà, a més, que aquest era el tercer camp de treball que organitzaven, ja que durant l'estiu, la Conselleria de Presidència ha organitzat dues activitats més: la del Comú de Muro, amb la participació de 200 voluntaris, i la de Soto d'Eivissa, on col·laboraren més de 80 persones.

Per la seva banda, Antoni Pastor manifestà la seva satisfacció per tota la sèrie d'exitoses activitats que s'estan duent a terme en aquesta línia des de l'any passat, per fomentar entre els joves el respecte per la natura i la seva conservació. I és que la Direcció General de Joventut ha subvencionat, amb el suport de Sa Nostra, distintes entitats dedicades a la protecció de Medi Ambient amb més de 6 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.