algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Els blavets presenten a Lluc el seu darrer cd: balls i cançons»

L'actuació de la coral es completà amb unes cançons de Biel Majoral i Els Valldemossa

331
El prior Gaspar Alemany presentà els nins abans de l'actuació. | G.A.

La plaça del Bisbe Campins del monestir de Lluc fou escenari dijous a vespre de la presentació del nou disc compacte de l'Escolania del Santuari de Lluc. Els blavets actuaren davant més de tres-centes persones. La música del cantador Biel Majoral i la del grup Els Valldemossa, que hi participaren desinteressadament, completaren la vetlada.
El prior de Lluc, Gaspar Alemany, fou l'encarregat de presentar l'acte, del qual destacà: «Ha estat molt interessant perquè tot i ser tres músiques completament diferents, hi ha hagut una convergència total. Tots amb el mateix sentiment per la terra, tots volent mantenir viu el patrimoni popular».
Famíliars dels nins del cor, residents del monestir i gent de fora venguda expressament per a la vetlada conformaren bona part del públic.

Tres estils.
Els Blavets interpretaren primer una cançó popular mallorquina, una de Menorca i una darrera d'Eivissa. Seguidament, el cantador Biel Majoral interpretà, acompanyat dels músics de Vou-veri-vou per a no dormir, jotes i tonades. Els Valldemossa varen cloure la jornada, inclosa dins el marc de les festes de la Diada de Lluc.
Amb Balears: balls i cançons, Lluc ha volgut col·laborar en «la conservació de la tradició popular». Pitgen sa neu, El Bon Jesuset, La dama de Malloca, Ton pare no té nas, Na Falariereta i La ciutat de Nàpols són alguns dels temes recopilats en aquest disc compacte amb una portada il·lustrada amb un quadre del pintor català resident a Valldemossa Josep Coll Bardolet.

Una joia de contribució.
«Els balls i les cançons que hem rebut de les generacions pretèrites necessiten ser conservades i transmeses. Com que els costums de vida que varen donar existència a aquests ritmes i melodies s'han perdut per a sempre, la seva pervivència necessita d'altres camins», explica el prior de Lluc a la introducció al nou compacte dels blavets. «Balears: balls i cançons, un segon treball després del Laudate Pueri Dominum del 1996.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.