algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El far d'Alexandria del segle XXI ressuscitarà una de les set meravelles

Tindrà la «forma perfecta» d'un obelisc de 145 metres d'altura

La maqueta del far d'Alexandria del segle XXI, un projecte francès per a l'antiga ciutat egípcia, es presentarà avui en el pavelló de l'Exposició de Lisboa del Consell d'Europa. Es tracta d'un projecte que intenta fer reviure, amb un disseny modern, una de les set meravelles del món de l'antiguitat.

Serà una «torre de llum». Durant el dia les seves parets reflectiran la ciutat, la mar i els jardins, i durant la nit presentarà en signes lluminosos jeroglífics, caràcters grecs, llatins i àrabs, símbols de les civilitzacions que succeïren Alexandria i deixaren la seva influència en la Mediterrània.

Descrivint amb entusiasme en una conferència de premsa el projecte que prepara des de fa vuit anys, el seu creador, Jacques Darolles, director del Centre Nacional d'Art i Tecnologia de Reims, va recalcar que aquest «símbol de pau i de reencontre» s'inscriu en la cooperació nord-sud que propugna el Consell d'Europa.

El nou far, que va ser la setena meravella del món i que va ser destruïda per un terratrèmol, tindrà la «forma perfecta» d'un obelisc de 145 metres d'altura, segons indica Jacques Darolles, i formarà un «conjunt arquitectònic modern amb la nova biblioteca d'Alexandria i amb el Palau de Congressos». L'antiga biblioteca d'Alexandria també era una de les set meravelles.

«Del somni de Ferdinand de Lesseps va néixer el canal de Suez..., del somni de Jacques Darolles, tindrem un nou far d'Alexandria, una nova meravella del món, un far que simbolitza l'amistat francoegípcia i també el triomf de la llum sobre l'obscurantisme», escriu l'ambaixador d'Egipte a França. Després de discutir el projecte amb les autoritats egípcies, «es va decidir construir el far del segle XXI a 150 metres dins la mar, en el centre de la badia d'Alexandria, en una zona on no hi ha restes arqueològiques», segons va explicar Jacques Darolles. Ara s'instal·larà una exposició dels treballs dels arqueòlegs i de la història del primer far, del qual «no se n'ha trobat cap vestigi» segons va dir Darolles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.