nubes dispersas
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 12.03°
16°

Breus

• Llibres

Gabriel Florit
Acaba de sortir el carrer el llibre Cal calma, amb poemes de Gabriel Florit i il·lustracions de Nils Burwitz, que ha publicat l'editorial El tall a la col·lecció La sínia de les hores. L'obra està prologada per Antoni Vidal Ferrando, que escriu: «Així, doncs, a Cal calma tornen a aparèixer la majoria dels seus temes recurrents: la identificació amb els espais més íntims, un paisatgisme gens clàssic, la hipocresia social, les històries d'amor, els jocs de llums i d'ombres de la convivència, l'amistat i el pas del temps, la funció de la poesia, els excessos tangibles d'aquest drama que alguns anomenen progrés, la denúncia profètica, el buit existencial, la perserverança, l'amor a la dona i als fills, la pèrdua de la identitat, els homenatges als qui considera homenots, la introspecció, les possibilitats de la paradoxa, l'esperança en els joves, l'instint de supervivència, el menyspreu pels llepacrestes i pels grans sacerdots de la farsa de la modernitat, l'inevitable desfeta del futur, l'escàndol dels marginats, l'absurd com a proposta per sortir del laberint, la necessitat d'acabar amb segons quins mites, l'elogi de la imprudència...». Tot això amb uns passatges que, segons Vidal Ferrando, recorden en els millors moments «les veus poderoses de poetes tan singulars com Blai Bonet, Damià Huguet o Miquel Bauçà». DdB.

Óssa major
Edicions Proa, del Grup Enciclopèdia Catalana, presenta la col·lecció Óssa major destinada a la publicació de textos teatrals. Entre altres projectes, Óssa major es proposa recuperar textos poc coneguts o introbables. La col·lecció també inclourà obres d'autors contemporanis. DdB.

• Premis

Rei En Jaume
Ahir a l'hotel Jaume I de Santa Ponça es varen lliurar els premis Rei Jaume que atorga l'Ajuntament de Calvià. En la modalitat d'investigació, el guardó ha estat per a Jerònima Cerdà, Llorenç Caldentey i Antoni Martí pel treball Itinerari per la prehistòria i la història del nostre poble. A més, el jurat considerà oportú atorgar un accèssit a Caterina Valriu per La figura mítica de l'heroi i el cicle llegendari del rei Jaume I. En la modalitat de poesia, el guanyador va ser Bernat Oliver amb i es va concedir un accèssit a El verí dels àngels, de Pere Antoni Pons. El primer, segon i tercer premi de fotografia foren respectivament per a Joana Pericàs, Marisol Gómez i Teresa de la Fuente. El de pintura, com informàvem en l'edició de diumenge passat, va ser obtingut ex aequo per José Aranda i Ricard Chiang. Finalment, el premi de narrativa, que convoca la revista Entorn, va ser per a L'altre Arnau, d'Andreu Ribas. Va quedar finalista Nicolau Serra amb La nit del mil·lenni. DdB.

Ciutat de Palma
L'Ajuntament de Palma ha convocat els premis Ciutat de Palma de novel·la, pintura i poesia. Les obres que concursin al Llorenç Villalonga de novel·la, (dotat amb dos milions i mig de pessetes) i al Joan Alcover de poesia (dotat amb mig milió) s'hauran de presentar abans del sis de novembre d'enguany al Negociat de Cultura de l'Ajuntament. Els quadres que optin a l'Antoni Gelabert de pintura, dotat amb un milió i mig, s'hauran de lliurar al Casal Solleric entre l'1 i el 22 de desembre, juntament amb un dossier compost de: currículum acadèmic i professional, fotografies en color d'obres realitzades en els dos darrers anys, catàlegs de mostres realitzades en aquest període i fotocòpies de les ressenyes i crítiques que els concursants consideren oportú presentar. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.