nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Famosos

• Ingrid Rubio

Guardonada
El XXII Festival Internacional de Cinema de Montreal va lliurar dilluns el premi d'interpretació femenina a l'actriu espanyola Ingrid Rubio pel seu paper en la pel·lícula argentina El Faro. La Mostra, l'única amb competició reconeguda a Amèrica del Nord, va concedir el Gran Premi de les Amèriques exequo al film La Faille, de la belga Marion Hansel, i a Pleine lune, del suís Fredi Murer.AFF.

• Stephen Hawking

Contra activistes
El científic britànic Stephen Hawking va condemnar activistes de drets dels animals que prenen mesures extremes per detenir els experiments mèdics que es fan amb algunes espècies. L'autor del llibre, Una breu història del Temps, va dir que pensa que tot l'enrenou per l'ús d'animals en les investigacions mèdiques era quelcom ridícul. REUTERS.

• Spielberg

Condecorat
El cineasta nord-americà Steven Spielberg visitarà avui l'antic camp d'extermini de Sachsenhausen (est d'Alemanya) i serà condecorat demà pel president alemany, Roman Herzog. El director de La Llista de Schindler serà acompanyat a Sachsenhausen per un dels dirigents del Consell Central dels Jueus d'Alemanya, Michael Friedmann. Spielberg rebrà demà la Gran Creu del Mèrit d'Alemanya de mans del president de la República.AFP.

• Iván Zamorano

Ara, actor
El davanter xilè de l'Inter de Milà, Iván Zamorano, tindrà un petit paper en la pel·lícula Tierra del Fuego, que realitzarà el seu compatriota Miguel Littín. La filla del cineasta xilè va dir que el golejador tindrà un paper petit en la història, vora artistes com Ornella Muti i Jeremy Irons, amb els quals estan en converses. AFP.

• Kurosawa

Enterrament
Els familiars i amics d'Akira Kurosawa assistiren ahir als funerals, realitzats en la intimitat del domicili de l'«emperador del cinema japonès», que duia en el fèretre la gorra i les ulleres que el director cinematogràfic havia emprat el 1990, el dia en què va rebre a Los Angeles un òscar pel conjunt de la seva carrera. AFP.

• Robert de Niro

L'esperen a Venècia
El públic de la Mostra de Cinema de Venècia es va riure ahir amb Tráfico, pel·lícula portuguesa en concurs signada per Joao Botelho, mentre espera amb impaciència l'arribada de Robert de Niro, que hauria d'aterrar avui a l'aeroport venecià. DdB.


• Abubakar

Vol el seu nom
Tres mesos després d'haver succeït el general Sani Abacha en la direcció de Nigèria, el país més poblat d'Àfrica, el general Abubakar ha demanat que el seu nom s'escrigui correctament, és a dir «Abdulsalami» i no «Abdulsalam», com s'escriu freqüentment per errada. El general Abubakar va fer aquesta puntualizació ahir, a Abuja. EPR.

• Sandra Bullock

Homenatjada
L'actriu i productora nord-americana Sandra Bullock, que es va donar a conèixer internacionalment amb la pel·lícula Speed, va rebre diumenge a la nit el premi de reconeixement del Festival Internacional de Cinema de Montreal, que va concloure dilluns. L'actriu, que va dir que estava encantada amb aquesta distinció, va fer broma amb la possibilitat que li concedissin el premi perquè deixi el cinema. AFP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.