muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Ciutadans de Chiapas i Algèria parlaren a la Universitat d'Estiu

«Les oenagés internacionals han d'observar i ser un pont cap a la resta del món»

«El paper de les Organitzacions No Governamentals (ONG) internacionals ha de ser el d'observació, ha d'actuar com a pont entre els conflictes i la resta del món i han de col·laborar en la formació. Cal també que actuïn en combinació amb les organitzacios locals adaptant-se al terreny, no imposant-s'hi». Així s'expressà ahir la professora Iman-Amina Ouenzar, de la Universitat d'Oran, durant la III Universitat d'Estiu de Cooperació Internacional que té lloc aquesta semana a Sa Nostra, organitzada des de la Universitat de les Illes Balears. Ouenzar parlà acompanyada del professor Alemandro de la Paz, de la Universitat Autònoma de Mèxic. De la Paz, coneixedor del conflicte de Chiapas, compartí les paraules d'Ounzar i afegí: «Els observadors internacionals a Chiapas han evitat que la solució militar s'imposàs del tot».

Ouenzar rebutjà la intervenció internacional tipus Bòsnia a Algèria. «No crec que donàs resultat. No té la mateixa naturalesa, seria molt complicat, però el pitjor que pot passar a Algèria és que s'anàs tancant al món exterior. Deman a la comunitat internacional un seguiment molt atent del que està passant», comentà Ouenzar.

Per la seva banda, De la Paz destacà el paper que havien jugat els mitjans de comunicació de darrera generació, com ara Internet, en el conflicte de Chiapas. «Els morts per goteig no transcendeixen als grans mitjans de comunicació si no és a través dels mitjans alternatius», destacà. La representant d'Algèria compartí aquest punt de vista. «Només es parla d'atemptats quan és molt espectacular, però no es parla del terrorisme de dotzenes de fàbriques que tanquen, de treballadors sense feina i sense cap tipus de cobertura social. I d'això no se'n parla gens, i és la base del problema», afirmà Ouenzar, que reclamà l'ajuda per a la formació psicològica dels professionals del país. «Els psicòlegs s'han trobat en situacions no vistes fins ara, necessiten assessorament extern», comentà la professora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.