cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

El Govern anglès proposa disminuir la retribució pública de la reina

Isabel II rep cada any 1.985 milions de pessetes que no gasta

El tresor britànic es prepara per fer passar per l'adreçador en matèria de finances reials, disminuint la retribució pública atribuïda a la reina d'Anglaterra, Isabel II, el total del qual s'apropa, en l'actualitat, a devers 8'9 milions de lliures esterlines (devers 1.985 milions de pessetes).

Segons el Sunday Times, el ministre d'Hisenda, Gordon Brown, aspira a reduir dos terços del pressupost de la Casa Reial, és a dir, dels doblers que els contribuents paguen a la Família Reial, limitant-la a la previsió de l'augment de la inflació, al voltant del 2'5 per cent.

Un programa anterior posat en pràctica pel govern conservador de John Major el 1991 va fixar en 7'5 per cent aquest augment anual, durant deu anys. La baixada decidida pel govern de Tony Blair començaria a aplicar-se a partir de la finalització d'aquest programa, el 2001. Un portaveu del Tresor simplement va confirmar que «el pressupost de la Casa Reial es revisaria en el 2001» i que les «discussions sobre els termes en què continuarà començaran el 2000».

El «tresorer» de la reina, sir Michael Peat, citat pel Sunday Times, va reconèixer que les retribucions pagades han provocat «un excedent», sobreentenent que no tot ha estat gastat per la Família Reial.

Aquesta suma no es tornarà, va explicar, però «el contribuent es veurà beneficiat», ja que l'excedent serà pres en compte en l'assignació de l'any següent.

Els pagaments amb fons dels contribuents a la Reina i al príncep d'Edimburg assoleixen actualment devers 13'5 milions de dòlars (devers 1.985 milions de pessetes), mentre que els seus fills reben un total 1'5 milions de dòlars cada any (devers 220 milions de pessetes).

Però, des del 1993, com a conseqüència de fortes crítiques subratllant la importància d'aquestes quantitats, la reina torna al tresor aproximadament uns 275 milions de pessetes cada any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.