nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Breus

• Premis

Investigació Ciutat de Maó
L'Institut Menorquí d'Estudis (IME) i l'Ajuntament de Maó donaran a conèixer, avui migdia, la resolució del jurat qualificador per al Premi d'Investigació Ciutat de Maó que enguany s'ha convocat per primera vegada. S'han presentat vuit propostes d'estudi, titulades Un segle de història: l'entorn dels carrers de s'Arravaleta, plaça Arravaleta i carrer Nou de Maó; La tradició clàssica en la decoració de residències, i Joan Mir i Mir. La vida i la derrota (1871-1930). Els altres projectes es denominen El port de Maó. Economia marítima, navegació i comerç (1790-1820); El procés de industrialització a Menorca, entre el mite i la realitat (1963 a 1987); Menorca durant el trienni constitucional (1820-1823); Georgetown. Menorca. 1771, i Història de la cartografia de Maó i el seu port. Des de l'aparició de la impremta al segle XX. EFE.

Guia de convocatòries
L'Editorial Fuentetaja acaba de publicar la Guia de Premis i Concursos Literaris a Espanya 98/99, on figuren 1.316 certàmens de tot tipus, des del conte a l'assaig, passant per la novel·la, la poesia, el teatre, el periodisme o la traducció. La guia compta amb una secció especial amb convocatòries per a joves i adolescents i una altra dedicada a les procedents d'Iberoamèrica. Cada premi compta amb una ressenya on figuren, entre d'altres, les entitats convocants, les dates, els gèneres o les llengües en les quals poden presentar-se els treballs. En aquesta edició figuren 291 convocatòries més que en l'anterior, publicada fa dos anys.


• Pintura

Homenatge a Antoni Saura
La localitat alt aragonesa d'Almudévar acull, a partir d'ahir i fins el 13 de setembre, una exposició de pintura en homenatge al pintor Antonio Saura, que morí el passat 22 de juliol. Litografies i aquarel·les conformen la mostra que conté un total de 30 obres i que s'ofereix en la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de la localitat. La presidenta de la Comissió de Cultura de l'Ajuntament, María Antonia Borderías, explicà que el motiu pel qual s'ha triat l'obra d'Antoni Saura per a l'exposició és doble, per una banda, rendir homenatge al pintor, i, per l'altra, que «Saura manifestà un gran interès per assistir a la inauguració de l'exposició que es presentà a Almudévar l'any passat, encara que, circumstàncies personals li ho varen impedir. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.