algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

Setanta mil persones recorden amb cançons la figura d'Allende

Un commovedor homenatge a l'expresident xilè Salvador Allende oferiren unes 70.000 persones que ompliren les galeries, tribunes i la pista de l'Estadi Nacional de Santiago per recordar els 25 anys de la seva mort.

En el gegantí escenari aixecat en una de les capçaleres del coliseu, els cantants Joan Manuel Serrat, Ana Belén i Víctor Manuel varen brindar durant 90 minuts d'actuació el seu emocionat record al cap d'estat, mort durant el cop militar que encapçalà el general Augusto Pinochet, l'11 de setembre del 1973.

L'espectacle cultural denominat 'Amb Allende, sempre', molt prest es transformà en un acte combatiu, on els distints intèrprets entregaren les seves millors cançons, però també corejaren La Muralla i altres temes de contingència, per evocar la desapareguda Unidad Popular i el «company president».

La majoria dels assistents eren joves, que encara que no visqueren el procés de l'experiència socialista del president Allende, saludaren contínuament la figura del governant com un símbol propi i proper.

Al mig de la presentació, dues pantalles gegants transmetien a l'animat públic les imatges del bombardeig al palau presidencial de La Moneda, situació que va ser acompanyada per una descomunal xiulada.

La figura de Salvador Allende il·luminà les pantalles i els assistents irromperen en tronadors aplaudiments, per després donar pas a la discrecció i al record emocionat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.