algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Breus

• Premis

Aranda i Chiang
Dos pintors, José Aranda i Ricardo Chiang, han obtingut ex-aequo els premis de pintura Rei en Jaume que atorga l'ajuntament de Calvià. Han obtingut un accèssit els pintors Alejandro Vidal, Santi Camps i Xim Jurado. El premi per a la millor obra d'un artista resident a Calvià ha estat per a Marita Cort. El jurat estava integrat per Pep Canyelles, Pep Guerrero i Pilar Ribal. L'obra de José Aranda es titula Rimbaud i la de Ricardo Chiang, Flors sanctorum. Els quadres seleccionats en aquest certamen es podran veure durant tot el mes a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de Calvià. Els premis es lliuraran el 9 de setembre a l'hotel Rei en Jaume de Santa Ponça. DdB.


• Mostra

Homenatge a Antonio Saura
La localitat de l'alt Aragó Almudévar acull des d'avui i fins al 13 de setembre, una exposició de pintura en homenatge al pintor d'Osca Antonio Saura, mort el passat 22 de juliol. Litografies i aquarel·les conformen la mostra que conté un total de 30 obres i que s'ofereix a la sala d'exposicions de la casa de la cultura de la localitat. Almudévar ja ha tingut la sort d'acollir en d'altres ocasions exposicions de grans artistes espanyols com Miró, Tàpies o Chillida. Aquestes mostres es presenten anualment per aquestes mateixes dates amb ocasió de les festes patronals de la localitat. EPR.

• Llibres

Vuit-centes empreses a Liber 98
Unes 800 empreses i associacions del sector editorial espanyol participaran a la Fira Internacional del Llibre, Liber 98, que se celebra a Barcelona entre els pròxims 29 de setembre i 3 d'octubre. Durant aquests dies, es donaran cita a Liber 98 professionals de tot el món del sector del llibre amb l'objectiu de «consolidar les seves relacions, fomentar contactes, establier acords comercials i posar-se al dia respecte de les últimes novetats editorials i les noves tecnologies de l'edició», segons informaren fonts de l'organització. EPR.

• Institucions

Dotze sales noves al Prado
Amb l'obertura de dotze sales dedicades a la pintura flamenca i holandesa del segle XVII, que inaugurarà demà el president del Govern, José María Aznar conclou la tercera fase de la reordenació de les col·leccions del Museu del Prado prevista en el Pla Museogràfic, aprovat l'any passat. El primer pas va ser la reagrupació de l'escultura clàssica en dues sales, el juny del 1997, i més tard, el setembre, s'obriren les de la pintura europea del segle XVIIl. Les noves sales, que es podran visitar a partir de la setmana vinent, allotgen 170 obres de les quals una vintena ha sortit dels magatzems i en la majoria dels casos mai no havien estat exposades. EFE.

• Traspàs

Mor l'hispanista Yoshie Hotta
L'escriptor japonès Yoshie Hotta, autor d'una biografia del pintor Francisco de Goya i resident a Espanya la dècada passada, va morir ahir d'un atac de cor als 80 anys a la ciutat de Yokohama, al sud de Tòquio. Nascut a la província de Toyama, a l'oest de l'arxipèlag, Hotta viatjà a Xina abans del final de la II Guerra Mundial i visqué allà fins el 1947. El 1952 rebé el premi Akutagawa, màxim guardó de les lletres nipones, pel seu llibre Hiroba no Kodoku (Soletat a la Plaça), en el qual tractà els efectes que la guerra de Corea va tenir en els intel·lectuals japonesos. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.