algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Els internautes en vaga, satisfets davant el canvi d'actitud de Foment

El Ministeri donarà suport a un pla de tarifes planes

El president de l'Associació d'Usuaris d'Internet (AUI), Miguel Pérez Subías, afirmà ahir sentir-se «satisfet» amb el canvi d'actitud observat a l'Administració i a Telefònica envers les seves reivindicacions sobre tarifes i modalitats de connexió. Pérez Subías es reuní amb el secretari general de Comunicacions, José Manuel Villar, que assegurà que Foment donaria suport a un pla de tarifes planes per als usuaris d'Internet, sempre que no implicàs un augment de les despeses dels serveis telefònics per a tots els usuaris.

L'AUI lliurà ahir matí al ministeri de Foment prop de 13.000 signatures de protesta contra la pujada del telèfon, que també faran arribar al Defensor del Poble i a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

Pérez Subías explicà que va extreure «impressions positives» de la trobada i que tingué la sensació que «les coses poden arreglar-se», segons declarà. «Hi ha una entesa que això ha generat un problema, i des de l'Administració i Telefònica hi ha un oferiment per establir uns canals de comunicació i de diàleg que permetin cercar solucions», afirmà.

Villar sol·licità a l'AUI que «usuaris i operadors ens posem d'acord», i es va comprometre a donar suport a «qualsevol canvi que no suposi una despesa addicional». La percepció dels internautes fou que el Govern «està en disposició de donar suport de forma incondicional a qualsevol moviment i això és un bon símptoma».

Per al president de l'AUI, tot i que les dades de seguiment de la vaga convocada per ahir indicaven a primera hora de l'horabaixa una incidència «relativament baixa, del 30 per cent» (entre elles la pàgina dels socialistes de Palma), creu que «el més important era arribar fins aquí i que se sensibilitzassin totes les parts que aquest és un tema que s'havia de tractar, perquè se'ns havia ignorat fins ara».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.