nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El revolucionari i original premi de Miquel Ballester i Serra

«El Premi Miquel Ballester i Serra és innovador, revolucionari, original i ofereix una desconeguda versió que aposta sobre la línia d'autenticitat artística. El Grup Serra amb el seu patrocini dóna un exemple encomiable d'avantguardisme cultural i generós mecenatge». Amb aquestes paraules el musicòleg Miquel Ballester definí l'esperit del Premi Municipal de Música que s'atorga en el concurs del V Certamen de Piano celebrat a Sóller i que, recentment, prolongà el termini d'inscripcions fins a la primera setmana de setembre.

El certamen d'enguany, amb el suport de l'Ajuntament de Sóller, compta també amb «l'especial» col·laboració dels ajuntaments de Banyalbufar, Bunyola i Deià, entre d'altres, i dotaran els guanyadors amb els premis Sóller (100.000 pessetes) i Tramuntana (150.000).

El físic i musicòleg es manifestà sobre les bases número 2 i 5 del concurs, i les qualificà «d'insòlites». Segons Ballester, el jurat hauria de tenir en compte a l'hora d'avaluar, tant l'edat, nivell i procedència dels participants (base 2) com el nivell de dificultat tècnica de les obres de lliure elecció (base 5 segons la qual, «només es jutjarà la dicció, interpretació, qualitat sonora, musicalitat i diposicions artístiques»). Ballester aclarí, a més, les diferències entre els premis literaris i musicals, ja que «mentre que als primers només cal enviar un escrit realitzat en la tranquil·litat de casa, els segons, interpretats davant d'un jurat i un públic», són més complicats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.