cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

La desembarcada d'Spielberg obre Venècia

Avui s'inaugura la 55a edició del Festival amb més «glamour» del setè art

El director de cinema Steven Spielberg i l'actor Tom Hanks inauguren avui, amb una pel·lícula sobre la Segona Guerra Mundial titulada Salvar el soldat Ryan, la 55a edició del festival de Venècia, que enguany ha citat els grans del cinema contemporani.

Conjuntament amb Spielberg, que ha dirigit algunes de les pel·lícules més conegudes i taquilleres de la història, presentarà la pel·lícula el protagonista, Tom Hanks, que va guanyar dos Òscar consecutius per Philadelphia i Forrest Gump.

Salvar el soldat Ryan és una reconstrucció del desembarcament de Normandia durant la Segona Guerra Mundial. Amb la projecció d'aquest film, el Festival de Venècia es reconcilia amb el cinema de Hollywood i amb un dels autors més innovadors i espectaculars del setè art, que ha treballat en tots els gèneres com demostren títols com La llista de Schindler o ET. L'extraterrestre.

Tanmateix, no seran aquestes les úniques estrelles cinematogràfiques que visitaran la ciutat italiana durant els dies que dura el festival. També desfilaran actors tan reconeguts com Catherine Deneuve, Michael Douglas, Warren Beatty, Meryl Streep, Melanie Griffith i l'espanyol Antonio Banderas. Entre les absències més destacables cal assenyalar la de l'actriu italiana Sofia Loren, que no podrà rebre, per motius de salut, el Lleó d'or per la seva carrera. Tampoc no hi serà present Leonardo di Caprio, tot i que es presenta Celebrity, de Woody Allen, que ha estat el seu darrer treball.

En total es projectaran vuitanta pel·lícules en el festival, de les quals competeixen vint.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.