cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Una substància de les patates atura els tumors

Un equip de científics de la Universitat de Girona, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Andersen Center de Houston, ha descobert una molècula, present a les patates, que inhibeix el creixement de determinats tumors, segons els experiments realitzats en cultius i ratolins.

Aquest descobriment «obre una nova línia d'atac contra el càncer» segons va explicar una de les integrants de l'equip, Carme Blanco, que va dir que «ara s'hi ha d'aprofundir per passar als humans i tant de bo que funcionàs».

L'equip de bioquímica del càncer de la Universitat de Girona ha realitzat els experiments que han permés descobrir que una molècula anomenada PCI, que es troba a les patates, inhibeix el creixement tumoral tant en el cultiu de laboratori com en ratolins.

Aquest equip va comptar amb la col·laboració de l'MD Andersen Cancer Center de Houston, on es dugueren a terme els assaigs amb ratolins, i del grup d'Enginyeria de Proteïnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha subministrat el PCI i ha desenvolupat aproximacions computacionals d'analisi comparativa del PCI i factors de creixement.

Segons Blanco, «aquests ratolins es troben en una situació molt més pareguda a la humana, perquè han desenvolupat ells mateixos el tumor, per la qual cosa el resultat encara serà més significatiu».

A partir d'ara els científics hauran d'aprofundir en aquest descobriment fins veure si es pot aplicar als humans amb resultats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.